Yazılımda işlemciye mi ağırlık verilmeli?

Ben bilgisayar topladığımda oyun falan da oynayacağım ama yazılıma dönelik şeyler de yapacağım (daha çok buna yönelik olacak). İşlemciye ağırlık mı vermeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani işlemciye grafik sürücüsü yükleyerek ekran kartsız kullanılmasını sağlayabilirsiniz.
İşlemciye grafik sürücüsü yüklenmez. İşlemcinin içindeki grafik işlemci için sisteme yüklenir ki her işlemci içinde grafik işlemci yok. Mesela Ryzen 3600 gibi, i5 9400F gibi bir işlemci alırsan ekran kartı almak zorundasın.

Grafik kartı oyun performansında her zaman diğerlerinden daha önemlidir. OC falan yaparsan kurtarır.

Abi oyun için GPU daha önemli değil mi? Tabii bu sıralamada 2. SSD'dir, RAM o kadar önemli değil. 8 GB yeterli ama günümüzde bu bile az gelmeye başladı. Ne olursa olsun en güçlü en önemli bileşen GPU'dur.

Yazılım kısmında ne tarz şeyler yapacaksın bilmiyorum ama 10 yıllık bir bilgisayar ile de çok rahat istediklerini yapabilmen mümkün.

Yöneldiğin alana ve kullandığın programlara bağlı olarak sıfır alacağın tüm donanımlar ile tatmin edici bir performans alabilirsin.

Arkadaşların dediği gibi rahat bir kullanım için uygun miktarda RAM ve iyi kötü bir SSD ile çok güzel işler başarabilirsin. İşlemci tabi önemli ama şu sıralar piyasadaki işlemciler oldukça güçlü konumdalar, istediğini alabilirsin.

Tabi bunları yazıyorum diye gözün kapalı bileşen alayım da deme :) Bilgisayar alacaksan bütçen ile konu açarsan sana uygun güzel bir sistem toplanır, eminim ki programlama kısmında da hiçbir sıkıntı çekmezsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı