Yazılımda işlemciye mi ağırlık verilmeli?

Yazılım kısmında ne tarz şeyler yapacaksın bilmiyorum ama 10 yıllık bir bilgisayar ile de çok rahat istediklerini yapabilmen mümkün.

Yöneldiğin alana ve kullandığın programlara bağlı olarak sıfır alacağın tüm donanımlar ile tatmin edici bir performans alabilirsin.

Arkadaşların dediği gibi rahat bir kullanım için uygun miktarda RAM ve iyi kötü bir SSD ile çok güzel işler başarabilirsin. İşlemci tabi önemli ama şu sıralar piyasadaki işlemciler oldukça güçlü konumdalar, istediğini alabilirsin.

Tabi bunları yazıyorum diye gözün kapalı bileşen alayım da deme :) Bilgisayar alacaksan bütçen ile konu açarsan sana uygun güzel bir sistem toplanır, eminim ki programlama kısmında da hiçbir sıkıntı çekmezsin.
Sağol hacı. Yazılım dillerini falan öğreneceğim. Oyunlarda falan mod yaparım vs. vs. Kendimi geleceğe hazırlarım. Nede olsa geleceğin mesleklerinden biriside programcılık. Oyun yapmaya çalışacam desem gülersiniz.

Başarılar dilerim. Genel olarak yazılım alanı bence insanın bakış açısına farklı bir pencere eklemesini sağlayan çok güzel bir alan. Başlangıç seviyesinde de olsa herkesin deneyimlemesi bence kendi yararlarına.

Yazılım kısmında ne tarz şeyler yapacaksın bilmiyorum ama 10 yıllık bir bilgisayar ile de çok rahat istediklerini yapabilmen mümkün.

Yöneldiğin alana ve kullandığın programlara bağlı olarak sıfır alacağın tüm donanımlar ile tatmin edici bir performans alabilirsin.

Arkadaşların dediği gibi rahat bir kullanım için uygun miktarda RAM ve iyi kötü bir SSD ile çok güzel işler başarabilirsin. İşlemci tabii önemli ama şu sıralar piyasadaki işlemciler oldukça güçlü konumdalar, istediğini alabilirsin.

Tabii bunları yazıyorum diye gözün kapalı bileşen alayım da deme :) Bilgisayar alacaksan bütçen ile konu açarsan sana uygun güzel bir sistem toplanır, eminim ki programlama kısmında da hiçbir sıkıntı çekmezsin.
APU alsam olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
@TheMüslimPythonYılan'ı

Neden olmasın güzel bir APU alabilirsiniz. Çok ağır olmamak kaydıyla oyun da oynayabilirsiniz. İleride oyunlara çok merak sararsanız da güzel bir ekran kartı ekleyerek devam etmek mümkün.

Ama tekrar söyleyeyim, sistem toplayacaksanız ayrı bir konu açıp öneri almanızı öneriyorum.

Ha oyun falan derken öyle Metro Exodus vs. değil Dying Light ve 2.si cs, başkada şuan aklıma gelmiyor. Olur mu?
@TheMüslimPythonYılan'ı

Neden olmasın güzel bir APU alabilirsiniz. Çok ağır olmamak kaydıyla oyun da oynayabilirsiniz. İleride oyunlara çok merak sararsanız da güzel bir ekran kartı ekleyerek devam etmek mümkün.

Ama tekrar söyleyeyim, sistem toplayacaksanız ayrı bir konu açıp öneri almanızı öneriyorum.
Ha oyun falan derken öyle Metro Exodus vs. değil Dying Light ve 2.si cs, başkada şuan aklıma gelmiyor. Olur mu?

CS sıkıntı değil oynarsınız ama Dying Light'tan emin değilim. Onun için bütçe vermeniz gerekiyor ki uygun işlemcilerin oyun testlerine bakabilelim.

Bütçenize bağlı olarak toplanabilir de toplanmayabilir de. Her yol yine bütçenize çıkıyor. Benzer cevapları üstte de yazdım.

Bütçenize bağlı olarak toplanabilir de toplanmayabilir de. Her yol yine bütçenize çıkıyor. Benzer cevapları üstte de yazdım.
Benim bütçem fazla değil, hatta yok aldırmayı düşünüyorum ama bütçe 3.5-4 bin lira yapamam o yüzden R5 3400G'li sistem toplamayı düşünüyorum ama benim telefonum bozulunca hem unuttum, hatırlamıyorum hem fazla bilgim yok. Aradan 4 ay falan geçti yeni ürünler çıkmıştır elbet. Kafam iyice dağıldı. R5 3400G benim işimi görür değil mi?
Ve o APU'lu sistem toplasam ne kadar eder?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı