Yazılımda nasıl ilerlemeliyim?

çok teşekkür ederim

Sublime Text 3, Input desteklemiyor bildiğim kadarıyla, o yüzden önermiyorum. Küçük testler için Jupyter Notebook, küçük uygulamalar için Python ile gelen IDE, genel kullanım için VS Code tercih ediyorum, zevk meselesi.

Yazılımda kimse sizin gideceğiniz yolu söyleyemez, kendiniz araştırıp kendiniz gideceğiniz yolu çizeceksiniz, hata yaparak bazı şeyleri çözeceksiniz, eğer başkasının çizdiği yoldan giderseniz hiçbir zaman başarılı bir geliştirici olamazsınız. Elinizin altında Google gibi bir nimet var araştırın. Zaten geliştirici olacak birisinin araştırması lazım.

Dediğinizde haklısınız ancak işin temelini, mantığını ve algoritma tarafını kavramadan bir dil üzerine yoğunlaşmak verimli olmaz. Benim kast ettiğim, bir dili öğrenirken, bilinçli bir şekilde öğrenmek. Öğrenmek istediği dilin kullanım alanlarını, kendine uyuyor mu uymuyor öğrenmeli.

Zaten işin mantık ve Algoritma tarafını sıkıca kavradıktan sonra, uzmanlaşmak istediği alana göre gerekli dilleri öğrenecektir.

Şahsen Notepad+++'da bile kodlayıp çalıştırabilir. Ancak PyCharm yeni öğrenen birisi için, Python adına daha destekleyici oluyor. VS Code'un Python için olan eklentileri hep bir hatalı çalışıyor ya da olmayan hatayı var gösteriyor. Bu nedenle önermedim. Sublime ise yazarken kullanılabilir.

Kesinlikle, Flow Chart uygulaması ve düzgün bir algoritma çalışmasıyla yeterince kavrayacağını düşünüyorum.

Bilgisayarların çalışma mantığı ve tarihini bilmek bir yazılımcıya büyük kazanımlar katar.

Hem İngilizcenizi geliştirmek için hem de Bilgisayar Bilimleri ile ilgili eğlenceli ve eğitici bir video serisi. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çalışma programı hakkında yardım alabilir, insanların fikirlerini alabilir.

Şöyle sığ düşüncelerden kaçının artık gözünüzü seveyim, sektörden mi değilsiniz anlamıyorum ki. Geliştirici olan biri hem çevresinden fikir alır, hem de çevresini inceler, meraklı olur.

Kaldı ki kardeşimiz "ne öğreneyim söyleyin" tarzı bir şey dememiş, nasıl bir yol izlerim, çalışma programım nasıl olmalı tarzından sorular sormuş.

teşekkürler

Sublime yazarken ben de tercih ederim, eğer Komut İstemi üzerinden çalıştırılması kabul ediliyorsa (Ben "Komut İstemi" üzerinden çalıştırmayı daha doğru buluyorum.) Sublime Text 3 o zaman mükemmel oluyor, hatta gönlümün efendisi diyebilirim bile.

Text editörü olarak çok çeşit var. Ve mutlak iyi bir şey olmadığı için kişisel tercihe kalıyor bir yerden sonra.
Emacs ile VIM arasındaki savaş gibi düşünebiliriz.

Python için VS Code kullanıyorum. Çoğu kişi gibi ben de PyCharm ile başladım. JetBrains'in IDE'leri her zaman çok iyidir. Ama benim ihtiyaçlarım biraz daha özel olduğu için VS Code ile daha mutluyum.
Neden mi? Python'u çoğunlukla Raspberry Pi üzerinde kullanan birisiyim. RPi'yı sadece güce bağlayıp uzaktan bağlanıyorum. VNC ile bağlanıp üzerinden yazmaktansa SSH ile sadece terminal üzerinden kullanmak daha kolayıma geliyor ayrıca daha hızlı.
VS Code üzerine Remote SSH eklendisi kurup PC/Mac'den doğrudan RPi üzerinde kod yazabiliyorum.
Sırf bu özellik için bile VS Code kullanırdım. Ama daha da fazlası olan bir araç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…