Marvel_Tayfa
Decapat
çok teşekkür ederimSelamlar küçük dostum, sana çok klasik bir algoritma başlangıç programı hazırlayayım. Baştan söyleyeyim bu en temel eğitimdir.
Öncelikle algoritma nedir bunu öğrenmelisin, çeşitli sayfalardan algoritma nedir, basit bir algoritma nasıl yazılır ve hayatımızda algoritma yaptığımız yerleri bir araştır.
Ve küçük bir öneri, genel kültürünü ilerletmek için mutlaka bilgisayar bilimleriyle ilgili şeyleri de araştır, binary sistemi nedir? Bilgisayar kodları nasıl anlar? Gibisinden. Bunlar bir yazılımcının olmazsa olmazıdır.
Daha sonra gerek Türkiye, gerek de diğer ülkelerde yazılıma ilk başlayan gençlere okullarda öğretilen Flow chart uygulamasından algoritma bilgini geliştir ve pekiştir. Çok işine yarayacaktır Flow chart uygulaması yazılım bilgini geliştirmek için.
Bunların yanına ek olarak derleyici dediğimiz kodun döküldüğü programları araştır, kendine kullanmak istediğin bir derleyici seç.
Bu dediğim dört basamağı başarılı bir şekilde yaptıktan sonra artık bir dil öğrenmek için hazır olacaksın, "Python çok basit ondan başla" mantığıyla başlamanı istemem, birçok farklı yazılım dili var ve onları araştırıp arasından birini seçmen iyi olacaktır, ama yine de benim önerimi istersen Python veya C# iyi bir başlangıç, tabii web dilleriyle de başlayıp kendini geliştirebilirsin.
Sana nasıl çalışman gerektiğini de söyleyeyim, ben senin yaşındayken yazılıma tam olarak şöyle hazırlanırdım;
Ben HTML ve CSS ile başladım, hiç unutmam 4. dersimde tablo hazırlamayı öğrenmiştim, o gün 4. dersten sonra yaklaşık bir saat uğraşıp kendime kocaman bir restaurant menüsü hazırlamıştım, bundan çok zevk almıştım çünkü kendi çapımda bir "ürün" üretmiştim.
Yani demem o ki, bilgini pekiştirmek çok önemli yazılımda, o gün öğrendiğin şeylerden günün sonunda ne kadar saçma olursa olsun, bak işe yaraması önemli değil, mantıksız da olabilir, ama yeter ki senin ürettiğin bir projeyi günün sonunda oluştur.
Yazılım geliştirici olmak kariyer hedefin ve hayalinse, uzun bir vizyona sahip ol ve mutlaka ingilizceni geliştir, hatta bir yandan yazılımla uğraşırken bir yandan da ingilizceni geliştir. Gerçekçi ol ama bir o kadar da mükemmeliyetçi ol, aşağıda sana araştırman için birkaç internet platformu daha bırakacağım, mutlaka göz gezdir. İleri de çok kullanacağın yerler olacak çünkü
GitHub, stackoverflow, W3schools, hackernews, devdocs. IO.
Dostum bir konuda yanlışın var, dil öğrenmeli, herhangi bir yazılım diliyle kesinlikle uğraşmalı, sektörümüzde ki çoğu insanın başarı hikayesi çocukken ürettiği ürünlerden geçiyor.
Ama işin mantık ve algoritma kısmını da kesinlikle iyi anlamadan dil öğrenmeye geçmemeli.
Saygılar.
Sublime Text 3, Input desteklemiyor bildiğim kadarıyla, o yüzden önermiyorum. Küçük testler için Jupyter Notebook, küçük uygulamalar için Python ile gelen IDE, genel kullanım için VS Code tercih ediyorum, zevk meselesi.Python için PyCharm başlangıçta çoğu IDE'den daha iyidir.
VS Code'u Python için önermiyorum. Bilgisayara Python yüklendikten sonra Sublime Text 3 de kullanılabilir.
Ancak yeni başlayacak birisi için PyCharm biçilmiş kaftandır bana göre. Hataları diğer IDE'lere göre daha iyi belirtiyor.
Ayrıca, Python güzel bir dildir ancak yapmak istediklerine cevap verebilir mi, bu önemli aslında. Bence bu yaşta, bir dil öğrenmek yerine biraz daha genel gitmek, işin mantık ve algoritam tarafını anlamak daha iyi olur.
Dostum bir konuda yanlışın var, dil öğrenmeli, herhangi bir yazılım diliyle kesinlikle uğraşmalı, sektörümüzde ki çoğu insanın başarı hikayesi çocukken ürettiği ürünlerden geçiyor.
Ama işin mantık ve algoritma kısmını da kesinlikle iyi anlamadan dil öğrenmeye geçmemeli.
Saygılar.
Sublime Text 3, Input desteklemiyor bildiğim kadarıyla, o yüzden önermiyorum. Küçük testler için Jupyter Notebook, küçük uygulamalar için Python ile gelen IDE, genel kullanım için VS Code tercih ediyorum, zevk meselesi.
Kesinlikle, Flow Chart uygulaması ve düzgün bir algoritma çalışmasıyla yeterince kavrayacağını düşünüyorum.Dediğinizde haklısınız ancak işin temelini, mantığını ve algoritma tarafını kavramadan bir dil üzerine yoğunlaşmak verimli olmaz. Benim kast ettiğim, bil dili öğrenirken, bilinçli bir şekilde öğrenmek. Öğrenmek istediği dilin kullanım alanlarını, kendine uyuyor mu uymuyor öprenmeli.
Zaten işin mantık ve Algoritma tarafını sıkıca kavradıktan sonra, uzmanlaşmak istediği alana göre gerekli dilleri öğrenecektir.
Ve küçük bir öneri, genel kültürünü ilerletmek için mutlaka bilgisayar bilimleriyle ilgili şeyleri de araştır, binary sistemi nedir? Bilgisayar kodları nasıl anlar? Gibisinden. Bunlar bir yazılımcının olmazsa olmazıdır.
Yazılımda kimse sizin gideceğiniz yolu söyleyemez, kendiniz araştırıp kendiniz gideceğiniz yolu çizeceksiniz, hata yaparak bazı şeyleri çözeceksiniz, eğer başkasının çizdiği yoldan giderseniz hiçbir zaman başarılı bir geliştirici olamazsınız. Elinizin altında Google gibi bir nimet var araştırın. Zaten geliştirici olacak birisinin araştırması lazım.
teşekkürlerÇalışma programı hakkında yardım alabilir, insanların fikirlerini alabilir.
Şöyle sığ düşüncelerden kaçının artık gözünüzü seveyim, sektörden mi değilsiniz anlamıyorum ki. Geliştirici olan biri hem çevresinden fikir alır, hem de çevresini inceler, meraklı olur.
Kaldı ki kardeşimiz "ne öğreneyim söyleyin" tarzı bir şey dememiş, nasıl bir yol izlerim, çalışma programım nasıl olmalı tarzından sorular sormuş.
Sublime yazarken ben de tercih ederim, eğer Komut İstemi üzerinden çalıştırılması kabul ediliyorsa (Ben "Komut İstemi" üzerinden çalıştırmayı daha doğru buluyorum.) Sublime Text 3 o zaman mükemmel oluyor, hatta gönlümün efendisi diyebilirim bile.Şahsen Notepad+++'da bile kodlayıp çalıştırabilir.Ancak PyCharm yeni öğrenen birisi için, Python adına daha destekleyici oluyor. VS Code'un Python için olan eklentileri hep bir hatalı çalışıyor ya da olmayan hatayı var gösteriyor. Bu nedenle önermedim. Sublime ise yazarken kullanılabilir.