Yazılımda nasıl ilerlenmeli?

onurlu sorular

Hectopat
Katılım
19 Kasım 2019
Mesajlar
642
Evet millet. Yazılıma başladım öğrenmek de istiyorum ama biraz sıkıcı geliyor. Kendime iki alan belirledim siber güvenlik ve gömülü sisteler; ilk siber güvenlik öğreneceğim ama sıkılıyorum. Atıl samancıoğlunun sıfırdan Python kursu ile siber güvenlik derslerini izliyorum. Hoca çok iyi anlatıyor iki kısma bölmüş ilk Python temel düzeyi anlatıp Kali Linux ile siber güvenliğe geçiyor ama baştan Python da işte foksyonlar ıf kontrolleri falan derken sıkıntı basıyor kapatıyorum. Önerileriniz nelerdir? Nasıl ilerlemeliyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Python da işte foksyonlar ıf kontrolleri falan derken sıkıntı basıyor kapatıyorum. Önerileriniz nelerdir?
Kapatmamanı öneririm. Dalga geçmiyorum. Daha "if"de sıkılıyorsan, bu işle başa çıkamazsın. Araştırman lazım, denemen lazım. Sana adam videoda bir şey gösteriyor, deniyor musun? Python'la neler yapabileceğine bakıyor musun? Temel programlama bilmeden direkt neden programlamanın bir alanına yöneliyorsun ki? Bak izlediğin YouTuber bile ikiye bölmüş, önce temel programlama öğretiyor. Araştıracaksın hangi diller işine yarar, hangi diller genelde daha çok tercih ediliyor istediğin alanda diye.

Çıkıp da kimseyi "Yaparsın, edersin, kolay. " gibi sözlerle cesaretlendirmem, çünkü değil. Araştırmazsan, araştırmayı öğrenmezsen hiç bir şey yapamazsın. "Sıkıntı basar" kapatırsın.
 
Son düzenleme:
Başlama o zaman. Demek ki bu iş sana göre değil.
 
Şöyle yazılımcı bir abiden tavsiye almıştım. Bir eğitim videosu örnek veriyorum 15 saat. Otur 2 günde izle. Hiçbir şey yapma sadece izle anlamaya çalış. Uyuklayacaksın sıkılacaksın ama ilk 15 saat sonun da aklına bir şeyler kalacak.
2. kısım da o 15 saati Full kodlamanı video ile ilerleyip her konuda kendin araştırıp ek kodlar yazmanı öneriyordu.

Ben buna katılıyorum çünkü daha önce hiç görmediğim sevmediğimiz bir dersi höd diye anlayamayız ilk izleyişimizde temel atacağız bilinç altımıza yerleşecek. 2.si de pratik ile oturacak.

Sıkılma olayına gelirsek bazen temel eğitim çok sıkıcı olabiliyor. Çünkü amaç yok yaptığımız bir şey yok. Ortaya bir şey koysak proje üzerinde öğrensek daha hevesli olurduk. O yüzden bir şeyleri yaptıktan sonra direk o dilde mini projeler araştırmanı tavsiye ediyorum. Sayı oyunu, saat yapmak, vb. araştırıp yapa yapa öğrenebilirsin.

Eğer projelerden de sıkılıyorsan kodlarken de sıkılıyorsan sorun vardır. Ya alanını değiştir ya da yazılım sana göre değil.
 
Bu arada yanlış anlama sana kızıyor veya küçük görüyor değilim. Bu işin doğasından bahsediyorum. Her iş, herkese göre değildir. Saatlerce anlamadığın bir kod satırına bakmak sıkıcı geliyor olabilir, gelir de, normal. Denemezsen anlamazsın zaten. Satırları kopyala yapıştır yapma, yaz. Yazmak her zaman akılda kalıcılığı kolaylaştırır. Amacımız kodları ezberlemek değil, kodlara aşina olmak.

İzlemekte olduğun dersin haricinde Google'dan temel bir kaç örneğe bak öğrenmeye çalıştığın dil için. Vakit harcaman lazım. 3-5 günde, 3-5 derste olacak bir şey değil bu. Öyle olsaydı bir hafta Udemy'den kurs izleyen siber güvenlik uzmanı olurdu değil mi?
 
İsteğiniz olmazsa çabanız da olmaz. Çaba olmayınca da hiçbir şey olmaz. O yüzden herkese göre bir alan değil ama herkes popülerlikten dolayı denemeye çalışıyor. Yapabilen yapıyor, yapamayan sorunu bir yerlerde arıyor.

Herkes nasıl pilot olamıyorsa aynı şey burada da geçerli. Kendine daha uygun bir alan bulmanı öneririm. Daha alfabeyi öğrenmeden okuldan sıkılmış bir çocuk düşün, şu anda durumun böyle.
 
Hocam peki öğrendiğin şeyleri uygularken gerçekten zevk alıyorsa lakin öğrenirken sıklıyorsa?
 
Hocam peki öğrendiğin şeyleri uygularken gerçekten zevk alıyorsa lakin öğrenirken sıkılıyorsa?
Azimli şekilde öğrenmeye devam edecek. Bu sektörde öğrenme bitmiyor, her zaman bir şeyler öğrenmeye devam edecek. İşte "ben 2 yıl çalışayım, her şey bitsin" kafası yok. Zaman geçtikçe öğreneceğin şeylerin sayısı artabiliyor bile.

O yüzden motivasyon önemli. Motivasyonu da herkes kendine göre sağlıyor. Benim için motivasyon kaynağı olan bir şey senin için anlamsız olabilir. O yüzden bu kaynağı kendinin keşfetmesi lazım.

Araştırmaktan, öğrenmekten, geliştirmekten sıkılmamanız gerekiyor. Sıkılacaksanız belki birkaç yıl içinde değil ama uzun sürede çok pişman olabilirsiniz.
 
Teşekkürler öğrenilen şeylerin uygulamaya geçmesi kadar zevkli olan birşey yok. Ortaya somut birşey çıktığında ve kendi geliştiğini görmek gerçekten güzel hissettiriyor.
 
Başlama o zaman. Demek ki bu iş sana göre değil.

Öneri diyorum yazdığın şeye bak. Senden her sektörde her yerde olmak zorunda mı?

Hocam peki öğrendiğin şeyleri uygularken gerçekten zevk alıyorsa lakin öğrenirken sıklıyorsa?

Aynen öyle elektronik PCB kartı tasarımı ya da elektronik devre yaparken çok keyifli geliyor çünkü elinde somut görünen bir şey yapıyorsun oda eğlenceli geliyor ama yazılım öğrenirken pratik yapmıyorum sadece izliyorum belki de ondandır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…