Yazılımda para var mı?

706111

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba.

Düşünüyorum da bireysel olarak yazılımdan bence para kazanma oranı çok ama çok düşük.

Mesela Steam'de bile ilk 200 sıradaki oyunlar parayı götürüyor.
Websitesi için desen bir sürü hazır site örneği var.

Birde bir şirkette çalışma durumu da zorlaştı sanki.

Her şey yazılım ama yazılımda eleman ihtiyacı, sanki diğer meslek gruplarına göre fazla gerekmiyor. Mesela 1 Milyon yazılımcı projesinde bile aslında 1 milyon yazılımcı çok ama çok fazlaymış, gerek yokmuş.

Hal böyleyken yazılımda para var diyebilir miyiz?

Yazılımla ilgili alanlar dünya çapında fazla mezun vermeye başladı bu yüzden genel anlamda yazılıma olan talep yavaş yavaş kapanacak doğal olarak maaşlar düşmeye başlayacak diye düşünüyorum. Özellikle eğer kodlama dillerini kolay bir hale getirebilirlerse, giriş seviyesi yazılımcıların çok büyük darbe yiyeceğini düşüyorum.
( Bunlar kendi düşüncelerim, konunun uzmanı değilim ve yazılımla da uğraşmıyorum.)

Ben de öyle hissediyorum. Garanti meslek olmayacak birçok insan için.

Ben de öyle hissediyorum. Garanti meslek olmayacak birçok insan için.

Dediğiniz durumlar her meslek grubu için geçerli. Yazılımcılık bitecek demek de yanlış olur. İşini seviyorsan ve artan teknoloji ile orantılı olarak sen de gelişirsen para kazanmama iş bulamama ihtimalin yok. Ama şu da bir gerçek ki artan yapay zeka teknolojisi ile bazı dallara talep azalacak, bazılarının artacak.

Yok ama mesela doktor, öğretmen, polis, hemşire falan daha garanti ondan.

Yok ama mesela doktor, öğretmen, polis, hemşire falan daha garanti ondan.
Haklısın onları dışarıda tutmak lazım,belirtmemişim.Öğretmenlik için aynı şeyi söylemem ama sağlık sektöründe işsiz kalmazsın.Benim tavsiyem para kazanmak için meslek seçmeyin,para bir şekilde gelir.En iyi olduğunuz,ilgi duyduğunuz mesleği yapın.

Hocam severek yapsak da zaten para kazanamayacağız gibi (?). Bilemedim yani, sizler tartışmak istedim.

3 - 4 aydır bir oyun geliştiriyorum. Bir sürü mekanik ekledim ama karşılığı olmayacak büyük ihtimalle. Hypercasual tarzında biraz.

Hocam severek yapsak da zaten para kazanamayacağız gibi (?). Bilemedim yani, sizler tartışmak istedim.

Aslında anlatmak istediğim şey şu. Gerçekten bir işi sevince o iş için çabalıyorsun iyi yerlere geliyorsun ve haliyle para da kazanıyorsun. Benim şu ana kadar büyüklerimden, başarılı insanlardan aldığım tavsiyeler bu şekilde. Elbette kişiden kişiye değişir.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…