Xiaomi alınacaksa telefonun üst segment olması ve ekran yenileme hızının yüksek olması çok önemli çünkü üst segment olmadığında 2 yıla telefonu kullanırken 15 FPS oyun oynuyor hissiyatı veriyor. Redmi ve giriş seviyesi POCO modellerinden uzak durun. (POCO M3 Pro kullanıyorum 90hz ile telefon stabil ve rahat çalışıyor fakat başka bir tanıdığımın Redmi Note 9S telefonu bahsettiğim gibi 15 fps oyun oynuyor hissiyatı veriyor.) Genel olarak MIUI sıkıntılı bir yazılım. Not: Ekran yenileme hızı yüksek olunca kasmalar daha az hissediliyor o yüzden yenileme hızı önemli dedim.
Aynı şekilde giriş segment Oppo (A5 2020) kullanmışlığım var. Oppo daha stabil fakat giriş segment olunca yine yavaşlamalar hissediliyor. Ek olarak Oppo ColorOS arayüzü için Türkiye'de tema mağzası hizmetini sunmuyor.
(APPLE FANI DEĞİLİM) Barındırdığı özelliklerin Türkçe oluşu ve diğer markalara göre daha iyi deneyim sağlaması sebebiyle İOS bence. Mesela samsung da bixby denen asistan 7-8 yıldır var ama Türkçe dil desteği yok. Bir başka örnek ise Bixby Text Call: Telefonla görüşme esnasında toplantıda falan iseniz konuşmaları yazılı sohbete çeviriyor. Karşı tarafın sesi yazıya dönüşerek sizin tarafınızdan bir whatsapp sohbeti gibi oluyor. Bu sırada sizin yazdığınız yazılar ise bixby asistan ile karşı tarafa seslendiriliyor. Ayrıca bu durumun canlı çeviri özelliği de bulunmakta fakat Türkçe dil desteklenmiyor. Apple tarafında ise Siri Türkçe dil desteğine sahip ve aksanı da google asistana kıyasla daha kaliteli bence. Ayrıca apple de klavyede emoji aratma varken samsungda böyle bir özellik Türkçe Desteği bulunmadığı için kullanılamıyor. Ayrıca apple fanı değilim. Hatta SAMSUNG S SERİSİ TELEFON KULLANIYORUM. Yani demem o ki apple de yazılım, samsung da donanım var