Yazılımla alakasız bölümden mezun birisi yazılımcı olarak çalışabilir mi?

mrflex

Picopat
Merak ettiğim bir sual var. Tarih, psikoloji gibi tamamen alakasız bir yerden mezun birisi kendisini geliştirip kendi yazılıp öğrenerek bir yazılım şirketinde çalışabilir mi? Kısaca yazılımcı olabilir mi? İngilizcem var zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merak ettiğim bir sual var. Tarih, psikoloji gibi tamamen alakasız bir yerden mezun birisi kendisini geliştirip kendi yazılıp öğrenerek bir yazılım şirketinde çalışabilir mi? Kısaca yazılımcı olabilir mi? İngilizcem var zaten.

Eğer bu alanda kendini geliştirir ve yaptıklarını ve yapabileceklerini iyi pazarlayabilirsen neden olmasın?

Kamu ihalelerinde veya bazı büyük firmaların özel şartnamelerinde ismin ve adın geçmez maalesef. Çünkü belirli bir okul ve mesleki liste ile sınırlıdır.

35 yıl önce en iyi istatistik hocaları veya istatistik analizleri yapanlar ziraat mühendisi idi. Yazılımcılar da sayılı mezun vermiş maden-petrol ve de makine mühendislerinden oluşuyordu.
Hacattepe matematik mezunlarını görmemezlikden gelmiyorum. Veya elektrik - elektronik mühendislerini de yok saymıyorum ama ülkemizde bilgisayar mühendisliği açılmadan önceki dönemlerden bahsediyorum.

Şu an bölüm olarak var ve maalesef ihale şartnamelerinde "en az 1 tane bilgisayar mühendisi bulundurma" ifadesi oluyor genelinde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı