Yazılışı fazla bilinmeyen kelimeler

Demek istediğim, konuşma dilinde şapka harfinin kaldırılması gibi bir durum zaten olamaz. Kar ve kâr arasındaki farkın belli olması için iki kelimeyi farklı seslendirmek şart.
Sen davar görmemişin be abim

İfadeler: acv
Konuşma dilinde şapka nasıl oluyor onu merak ettim açıkçası

Zamanında bunu ben de kafaya takmıştım, örneğin şöyle oluyor.
Dilime çok kaba gelen şekli.
Kağıt

Kibar gelen şekli.
Kâğıt
Bunu söylerken de şöyle oluyor şapkalı a, ea şeklinde söyleniyor.
Örneğin:
Keağıt gibi ama söylerken ea birbirine karıştığı için kibar bir dil oluyor.

Bir de bu şapkalı a kaldırıldığında kâr kelimesi kar olduğunda kendi anlamını yitiriyor.

İfadeler: acv
Şapkalı harfler kaldırılmadı mı? Gerçi 1000 yıllık kilise camii oldu diye sevinen insanların pek umurunda değildir ama.

Tabi, her 10 yılda bir dilimize ayar verilmesinden ötürü baba oğul anlamayacak neredeyse. Kar - KÂR ikisinin ne olduğu malum.
Şapkalı harfler kaldırılmadı mı? Gerçi 1000 yıllık kilise camii oldu diye sevinen insanların pek umurunda değildir ama.

Kilise, cami, müze, kilise.
İspanya kordobaya git bak bakalım 1000 yıldan eski camiler ne olarak devam ediyor. Kalem alimi olmak kolay.

İnsanlara köle muamelesi yapan emevilerin açtığı camiiler tabii ki kapatılmalıdır.

Eğer Atatürk tarafından müze yapılmasaydı, camii olarak devam etmesi normaldi ama müze olduktan sonra tekrar camii yapmak saçma, ve cahilce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…