2 246941 Petapat İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 30 Ocak 2019 Mesajlar 21.099 Makaleler 9 Çözümler 222 3 Aralık 2020 #11 PesimistKafa dedi: Hocam ben de "-ki" bağlacını nerelerde ayıracağımı bilemiyorum. Genişletmek için tıkla... "-de -da" eklerini de bilmiyorsunuz gibi. Sonuna "-ler" eki getirdiğinde anlam bozulmuyorsa bitişik. Bozuluyorsa ayrı. Tabii zamanla refleks olması daha iyi olur. Bitişik örnek: "Evdeki araba." Ayrı örnek: "Öyle bir deprem oldu ki neye uğradığımızı şaşırdık." Ayrıca "SOMBAHÇEMİ" şeklinde istisna grubunda olan kelimeler de bitişik yazılır.
PesimistKafa dedi: Hocam ben de "-ki" bağlacını nerelerde ayıracağımı bilemiyorum. Genişletmek için tıkla... "-de -da" eklerini de bilmiyorsunuz gibi. Sonuna "-ler" eki getirdiğinde anlam bozulmuyorsa bitişik. Bozuluyorsa ayrı. Tabii zamanla refleks olması daha iyi olur. Bitişik örnek: "Evdeki araba." Ayrı örnek: "Öyle bir deprem oldu ki neye uğradığımızı şaşırdık." Ayrıca "SOMBAHÇEMİ" şeklinde istisna grubunda olan kelimeler de bitişik yazılır.
MScofield Hectopat Zamanın Tanığı Katılım 27 Nisan 2020 Mesajlar 2.334 Makaleler 7 Çözümler 66 3 Aralık 2020 #12 ArdaFRKN dedi: Tartışma çıkarmadan yazım yanlışı yaptığını söyle. Genişletmek için tıkla... Normalde düzeltip geçiyordum ama artık fazla düzeltmekten "hala anlamadınız mı?" deyip çıldırıyorum.
ArdaFRKN dedi: Tartışma çıkarmadan yazım yanlışı yaptığını söyle. Genişletmek için tıkla... Normalde düzeltip geçiyordum ama artık fazla düzeltmekten "hala anlamadınız mı?" deyip çıldırıyorum.