Yazın çalışıp PC almak

Efetavsan

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Şu an deprem bölgesi Hatay'da yaşıyorum. Haliyle okullar kapalı benim 3 yıl önce bir bilgisayarım vardı cok eskiydi ama oynamayı severdim 3 yıl önce eskimekten bozuldu bir insan bir şeyi 90 gün yapmazsa bağımlılığını kaybeder derleer ama öyle olmadı şu an dayımın yanında bir tekel büfede çalışıyorum demem o ki sizce 3 ay sonunda 10-8k arası bir bütçeyle Valorant-CS gibi oyunları 150-200 Call of Duty-Apex Legends gibi oyunları da 144 FPS üstünde oynayabilecek bir PC alabilir miyim?

Yaza ne olacağını söylemek çok zor. Sen elinden gelen birikimi yapmaya başla illa 144 FPS takıntısına girme. Hayatım boyu 40-60 FPS arası oynadım bir zararı yok emin olabilirsin.

Merhaba. Şu an deprem bölgesi Hatay'da yaşıyorum. Haliyle okullar kapalı benim 3 yıl önce bir bilgisayarım vardı cok eskiydi ama oynamayı severdim 3 yıl önce eskimekten bozuldu bir insan bir şeyi 90 gün yapmazsa bağımlılığını kaybeder derleer ama öyle olmadı şu an dayımın yanında bir tekel büfede çalışıyorum demem o ki sizce 3 ay sonunda 10-8k arası bir bütçeyle Valorant-CS gibi oyunları 150-200 Call of Duty-Apex Legends gibi oyunları da 144 FPS üstünde oynayabilecek bir PC alabilir miyim?
8-10 bin lira ise bütçen hadi diyelim 144 FPS alman çok zor da aldın diyelim bir de 3-5 bin lirada 144 Hz Monitör alman lazım.

8-10 bin lira ise bütçen hadi diyelim 144 FPS alman çok zor da aldın diyelim bir de 3-5 bin lirada 144 Hz Monitör alman lazım.
Eski bilgisayarımın monitörü gayet kaliteli 75 hz bı monitördü ben okadar çabalayıp PC alırsam annem ve babamın da bana monitör alicagini tahmin ediyorum eğer öyle olmasa bile 1-2 ay daha çalışıp yeni monitör alabilirim dediğim gibi deprem bölgesindeyim okul yok bugün 3. İş günüm 3 ay değil 5 ay zamanım var

Monitör bile başlı başına pahalı zaten. Sen birikimini yap ekonomi aynen böyle olursa 144 olmasa bile en az 60FPS veren montiör dahil bir sistem toplanır o paraya.

Eski bilgisayarımın monitörü gayet kaliteli 75 hz bı monitördü ben okadar çabalayıp PC alırsam annem ve babamın da bana monitör alicagini tahmin ediyorum eğer öyle olmasa bile 1-2 ay daha çalışıp yeni monitör alabilirim dediğim gibi deprem bölgesindeyim okul yok bugün 3. İş günüm 3 ay değil 5 ay zamanım var
Tamam işte 75 FPS için bir sistem topla annenle baban sana monitör için destek çıkacağına bilgisayar için destek çıksın en azından çoğu oyunu 75 FPS oynarsın. Ayrıca yani 10bin liraya da en az 144 FPS sabit sistemde bulamazsın. Her oyunu 60 FPS oynasan gram sıkıntı çekmezsin bakma sen yayıncılara felan.

Üstteki arkadaşın dediği gibi ekstra monitör ücreti işi bozuyor. Ama 8-10K'ya çok rahat alınabilir bu oyunlarda 144 Fps bir bilgisayar. Ben tüm parçalar sıfır olmak üzere 5K'ya kasa dizdim. Csde 120-160 arası alıyorum. Valoda 100-150 arası alıyorum. 3K daha ekleyip çok rahat o değerleri geçen bir sistem topayabilirsin. Ama gene ilk arkadaşın dediği gibi yaza fiyatlar çok uçar tahminimce. O zamanda kaliteli ve güvenilir 2. ellere kucak açarsan sıkıntı çekemezsin. Şuan 8K'yı bana versen sana tüm parçalar 0 144Fps veren bir sistem çok rahat toplarım. Hele 2. el güvenilire yönelirsen çok daha iyi bir sistem toplayabilirsin. Burada asıl önemli olan yaza kadar fiyatların nasıl olacağı ve Monitör. Bu dediklerim tabii ki Valorant ve Csde geçerli. God Of War, Rdr 2 tarzı oyunlarda 144 bu bütçeye zor.

Durumun pek iyi değilse, çalışarak almayı düşünüyorsan kendini 144FPS diye şartlandırma, kendi kendinin moralini bozarsın, yaza piyasa ne olur bilemeyiz. Elinden gelen kadar biriktir, o zaman bütçene göre bir sistem bulursun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı