Yazın çalışmak için yer önerisi

syrewx05

Centipat
Daha fazla  
16 yaşını dolduran bir öğrenciyim. Evimin yakınında bir tane pastanenin çırak aradığını gördüm. Sizce pastane gibi yerlerde çalışılır mı? Deneyimi olanlar yazabilir mi? Bu arada bahsettiğim pastane ağırlıklı olarak pasta ve tatlı satıyor. Diğer bir soruma gelecek olursak da garsonluk da olabilir diye düşünüyorum. Deneyimlerinizi aktarırsanız sevinirim.

Düğün salonları öğrenciler için gayet iyi olabiliyor sadece garsonluk açısından değil fotoğrafçı olarakta çalışabilirsiniz.

Düğün salonları öğrenciler için gayet iyi olabiliyor sadece garsonluk açısından değil fotoğrafçı olarakta çalışabilirsiniz.
Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim. Peki ya pastane hakkında görüşleriniz nedir?

Bu yaşta çalışacağın işlerin %80'inin temeli aynı, getir-götür. Ondan aralarında pek fark olmuyor. Aralarında hangisi en çok parayı veriyorsa oraya gir.
Hocam bu yaştaki birine asgari ücret verirler mi sizce?

Ne yazık ki hayır hocam. Ama şehrine göre kaliteli - yoğun olarak işleyen bir kafeye falan garson olarak girersen asgari ücrete yakın paralar alırsın yine. Kendi kardeşim 16 yaşında, yaşadığım şehire göre yoğun bir PS cafede işe başladı, aylık 17.500 alıyor.

Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim. Peki ya pastane hakkında görüşleriniz nedir?

Uzak durun derim. Siz yazın çalışmak için iş arıyorsunuz, onlar kalıcı çırak arıyor. Alacağınız para bir hayli düşük olur. Yaşınız sağlık sigortası ile çalışmaya yetiyor diye biliyorum. Kurumsal yerlere girip kazanabileceğiniz maksimum parayı kazanmaya bakın derim.

Pastanelerde falan çok bir iş yapmayacağın için sadece zaman öldürüp çok düşük miktarda ücretlere çalışırsın(eğer tanıdık değilse) Haricinde önerim halen düğün salonu ve fotoğrafçılık sektörü üzerine. Şahsende her yaz halen düğün salonuna giderim ve çalışırım. Hem sadece akşamları 4-5 saat sürüyor günün hepsi sana kalıyor hem de ücreti saatine göre gayet güzel. Ayrıca yaşdan dolayı ücret ayrımı yok ben 3 sene önce de herkesle aynı ücreti kazanıyordum şu an gidince de kazanacağım. Güncel durum olarakta düğün başına 500 liraya çalışıyor arkadaşlarım. Tek eksiği her gün düğün olmaz olsa da her gün seni yazmazlar çünkü birden çok çalışan var sıra sıra yazılırsınız hafta 3 4 kez gidersin ki o para da harçlık olarak gayet yeterli. Ayrıca tam zamanlı çalışacağın bir yerle yakın ücretlere denk gelir muhtemelen herhangi bir çıraklıkta günde en fazla 250 300tl ödeyeceklerdir veya belki de mesleki tecrübe kazandırıyoruz ayağına sadece yemek + yol da verebilirler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı