Yazın ders nasıl çalışılır?

snowman0

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba yaz tatilinden sonra 11. sınıf olacağım. Ve sayısal alan seçtim. Fizik kimya biyoloji hepsi çok iyi ancak matematiğim kötü. Bu yaz bunu aşıp matematikte çok iyi olmayı hedefliyorum. Nasıl ders çalışmalıyım? Sorum çok basit. Video mu izlemeliyim? Soru mu çözmeliyim? Yani nasıl ders çalışmalıyım?

Video ve video ile ilgili soru çözümü ekstra olarak da problem çözümü, geometri çözümü yaparsan çok iyi olur senin için.

YouTube'da yaz kampları oluyor birtanesini seçip günü gününe takip ederseniz inanılmaz bir ilelerleme kat edersiniz.

TYT'den başla. Kendine uygun bir hoca belirleyip video izle sonra çözebildiğin kadar soru çöz. Öyle 1 kaynaktan çözdüm diyenleri sal ve çözebildiğin kadar çöz. Mümkünse hepsi aynı kaynaktan olmasın.
Sonra diğer konuya geç ve aynılarını yap.

Bazı kaynaklarda Ünite sonu değerlendirmeler gibisinden bölümler olur onları güzel çöz. İlk konuları unutmuş musun unutmamış mısın görürsün. Yoksa da pek sorun değil.
Konular bitince de Bol bol deneme çözeceksin.

Bu arada ogm'nin kendi sitesinde YKS kampı, deneme sınavları vs. bir sürü kaynak var ve hepsi ücretsiz. Faydalan onlardan.

Hep video izle hem de soru çöz, çok eksiksen / zorlanıyorsan yaz kampı kitaplarından birine başla. Tavsiyem hem geometri hem matematik çalışman, bu yaz için olan değil de önceki yazlar için kamp videolarını vs izlersen daha hızlı bir şekilde kampı bitirebilirsin, kitabı bulman da daha kolay olur. Temelin biraz varsa önerilen TYT matematik / geometri kitaplarını çözmeye başla.

Khan Academy'den çalışabilirsin,çok iyi videolar, etkinlikler vs. var.(Müfredat biraz eski orada yazan ama arattığını bulursun)

Senin istediğin konularda önüne soru getiriyor, kampı var, konusu var, çıkmışları var.

Bu arada matematikte çözebildiğin kadar soru çözerken geometride daha da fazlasını çöz.
Konuların her şeyini detaylı detaylı öğrenmekle uğraşmak yerine (TYT için) konuyu öğren ve sorulara geç. Yapamadığın soruların çözümünü izle. Ya da Bizim zamanımızda kunduz tarzı uygulamalar vardı sana çözümü atıyordu onları veya yapay zekayı(çalışıyorsa) Çözümü öğrenmek için kullan.

Hocam elimde antrenmanlarla matematik var temelim biraz var ama gene de işimi sağlama almak istiyorum o kitabı çözmem iyi olur mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…