Yazın sanayide çalışılarak Lenovo Thinkpad alınır mı?

Thinkpadlerin çoğu kötü laptoplar. Bence PC toplayıp geç.

Benim masaüstüm var. Sadece misafirlikte vb. 60 FPS ve üstü oyun oynatsın. Bir de Thinkpadlerin görünüşü hoşuma gidiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de aklımda RTX 3050 ya da GTX 1660 Ti var mesela, yemeden içmeden tam zamanlı çalışıp alabilirim diye düşünüyorum, e elimde de 400-500 TL birikmişim var, üzerine şu an kullandığım sistemimi de satarsam i3 12100F'i aşağı yukarı 650-750 TL'ye alırım. Anakartı da zaten babamın desteğiyle alacağım, birkaç ay sonra da 16 GB ram ekleyip kullanırım. Elimde birçok parça var, onları almıyorum. Bana kalırsa 12 bin TL çok zor, sanayiyi kafanızdan atın. Orada işi öğretiyorum ayağına vaktinizi ve emeğinizi çalarlar, komilik gibi işlere yönelin. Zamanla garson olabilirsiniz, biraz da aile üyelerinizden destek alırsanız bir ihtimal o bilgisayara sahip olabilirsiniz diye düşünüyorum. Tabii 12 saat çalışacaksınız, suyunuz çıkacak her gün.

@er2grul sizin görüşünüz nedir acaba? Bu tür konularda çoğunlukla sizi görüyorum, galiba ortalama kazanç söyleseniz bilgileniriz.

Son düzenleme:
@hzr etiketin için teşekkür ederim.
@Lahmacun_1234 kardeşim sanayide çalışmak oldukça zor bir iştir. Öncelikle eğer ilçesinde küçük sanayi sitesinde bir dükkanda çalışacaksan farklı, büyük bir sanayide iş bakacaksan ayrı öneride bulunabiliriz. Genelde alacağın yevmiye, yaptığın işe göre değişir. Örneğin bir mobilya/ kereste dükkanında farklı, lastikçide farklı, tamircide ayrı, oto giydirme dükkanında ayrı yevmiye alırsın. Alacağın yevmiye daha önce yapacağın işte tecrüben varsa değişebilir. Yeni başlayan birisi günde tam mesai çalışarak genelde başlangıç 80-100 Tl alır. Ama dikkat etmek gereken şeyler var sanayii esnafı genelde yevmiyenin üzerine çökebiliyor. Bu çok yaşadığımız bir durum. Aynı zamanda seni ağır şartlar altında da çalışabilirler ki bu da olası bir durum. Örneğin tamirciler özellikle böyle oluyor lakin oto giydirme veya temizlik dükkanlarında çalışma daha hafiftir. Yevmiyeci olarak girersen min 90 max 170-180 liraya kadar alırsın. Ama tavsiyem yevmiyeci olarak değil çırak olarak girmen bu alacağın parayı daha da yükseltir. İyi şanslar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…