Yazın sistem parçaları kaç derece olmalı?

Morphyus

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ankara'da yaşıyorum. Hava şu an 30 derece ve % 21 civarı nem var. Sistem boştayken işlemcim 40 civarında ekran kartım 42 anakart da 40 civarında. Sistem yükteyken çok sıkıntılı bir sıcaklık görmedim. Sizce normal mi? Intel 8100 işlemcim var.

Ankara'da yaşıyorum. Hava şu an 30 derece ve % 21 civarı nem var. Sistem boştayken işlemcim 40 civarında ekran kartım 42 anakart da 40 civarında. Sistem yükteyken çok sıkıntılı bir sıcaklık görmedim. Sizce normal mi? Intel 8100 işlemcim var.

Ben Hatay'da yaşıyorum. Hatay'da nem oranı gerçekten çok yüksek. Oyun oynarken GPU sıcaklığı 70-80 dereceden inmiyor boşta 40 derece alıyorum :D.

Yük altındaki ısı değerleri daha önemlidir. Ortam ısısından bağımsız düşünmenizde fayda var.
Örnek vermek gerekirse, CPU 100 derece olunca ortam ısısı ister 20 isterse 50 derece olsun ne fark edecek ki? Sonuçta ortam ısısı ne olursa olsun biz CPU'yu serin tutmak sorundayız.
Sizin özelinizden devam edecek olursak boştaki ısı değerlerine bakınca, kabaca yükteki değerleri görebiliriz. Bu değerlere göre, yükte sorun çıkarmayacak gibi duruyor.

Yük altındaki ısı değerleri daha önemlidir. Ortam ısısından bağımsız düşünmenizde fayda var.
Örnek vermek gerekirse, CPU 100 derece olunca ortam ısısı ister 20 isterse 50 derece olsun ne fark edecek ki? Sonuçta ortam ısısı ne olursa olsun biz CPU'yu serin tutmak sorundayız.
Sizin özelinizden devam edecek olursak boştaki ısı değerlerine bakınca, kabaca yükteki değerleri görebiliriz. Bu değerlere göre, yükte sorun çıkarmayacak gibi duruyor.
Hayır CPU ısı değerlerinde ortam ısısı da çok önemlidir.
Pardon tamamını okumayıp yazmışım.

Yük altındaki sıcaklık değerleri daha önemlidir. Ortam ısısından bağımsız düşünmenizde fayda var.
Sizin özelinizden devam edecek olursak boştaki sıcaklık değerlerine bakınca, kabaca yükteki değerleri görebiliriz. Bu değerlere göre, yükte sorun çıkarmayacak gibi duruyor.

R6 ve CS:GO girdim CPU 65 derecelerdeydi ve stok soğutucu kullanıyorum. 125 TL altı hoş gmrünümlü bir hava soğutma önerebilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı