Yazma işlemi yapınca disk kilitleniyor

UruxUs

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Gigabyte 120 GB
Bu ürünü satın aldım. 3.0 olduğunu ümit ederek aldım ve doğru çıktı. Ama resimdeki ürünü göndermediler. Gelen ürün farklı. İçine 120 GB Gigabyte SSD taktım. SSD sağlam, onda sorun yok muhtemelen çünkü önceden sistemimde uzun süre kullandım. Bu dönüştürücüyü anakartımın üzerindeki USB 3.0 girişlerinden birine bağladım. Okuma testinde sorun yok. İyi değerler veriyor. Fakat bir süre yazma işlemi yapınca disk kilitleniyor. Bir şey yazmıyor veya okumuyor. Dosya Gezgini yanıt vermiyor. Steam'den oyun indirmeye çalıştığımda 1 dakika geçmeden indirme durduruluyor yazısı geliyor ve diski çıkarana kadar Steam tam olarak kapanmıyor. Ayrıca diski çıkarana kadar bilgisayar da kapanmıyor. Kapatılıyor'da bekliyor. Aşağıdaki CrystalDiskMark'ta gördüğünüz gibi oradan fazla ilerlemiyor. Diğerleri 0'da kalıyor. Ayrıca diski çıkarana kadar o test programını da kapatamıyorum, testi durduramıyorum.

1696878801893.png

SSD garanti olarak problem yoksa ki bende sanmıyorum. Aldığın USB kutusu ile alakalı. Zaten wozlo bir marka alınan ürünün işlemcinin kısacası kartın kaliteli olmadığından kaynaklanıyordur. Ayrıca USB aparatı da eski bir model. Farklı ürün gelmişti atma şansın var mı?

SSD garanti olarak problem yoksa ki bende sanmıyorum. Aldığın USB kutusu ile alakalı. Zaten wozlo bir marka alınan ürünün işlemcinin kısacası kartın kaliteli olmadığından kaynaklanıyordur. Ayrıca USB aparatı da eski bir model. Farklı ürün gelmişti atma şansın var mı?
Kablo, kasanın arkasında takılı. Kasam da çıkması zor bir yerde. Kablo aynı diyebilirim attığım linktekiyle.
16968793945102326062624677149503.jpg 16968793792341822925109116076434.jpg

Kablo, kasanın arkasında takılı. Kasamda çıkması zor bir yerde. Kablo aynı diyebilirim attığım linktekiyle.
Eki Görüntüle 1972438Eki Görüntüle 1972437

Bu markayı görmedim. Wozlo gene her kablo veya bu tarz aparatlarda karşılaştığım kalitesiz bir marka. Ancak bunun hakkında pek bilgim yok. Kaldı ki açıkçası karta baktığım zaman da pek kaliteli olmadığını fark ediyorum. Eğer SSD çıkartıp direkt dahili olarak deneyebilirsen dene. Belki şansa denk gelmiş olabilir veya farklı disk takabilirsin. Onun dışında ufak kablo sorunu da olabilir. Dediğim gibi USB'a olsaydı çift tarafı daha sağlam ve verimli olurdu. Direkt eskiden kullanılan kablo kullanılmış.

Teşekkürler. Eğer 2.0'da sorunsuz çalışırsa sorun olmaz benim için. Zaten ben kullanmayacağım, kardeşim kullanacak. Onun da hızla işi yok. İçine oyun yükleyecek. Sims falan.

Ekleme: USB 2.0'da sorunsuz çalışıyor. Bir sorum var. Diski kullanacağımız laptopta sadece usb 3.0 var muhtemelen. Usb 2.0 gibi kullanabilir miyim? İkisi arasındaki fark buna el veriyor mu?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı