YBS hangi üniversitelerde var?

Jshe45

Zeptopat
Katılım
30 Nisan 2024
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
YBS, koç ve sabancı üniversitelerinde var mı veya açılacak mı?
 
Google--->ybs hangi üniversitelerde var.
 
Bu bölüm Boğaziçi, Özyeğin gibi üniversitelerde var önümüzdeki senelerde Koç üniversitesi bu bölümle ilgili bir çalışma yapacak mı bunu nasıl öğrenebilirim
 
Bu bölüm Boğaziçi, özyeğin gibi üniversitelerde var önümüzdeki senelerde Koç Üniversitesi bu bölümle ilgili bir çalışma yapacak mı bunu nasıl öğrenebilirim?

Öğrenemezsin. Sayfalarında açıklarlar eğer yapacaklara.
 
Bu bölüm Boğaziçi, Özyeğin gibi üniversitelerde var önümüzdeki senelerde Koç Üniversitesi bu bölümle ilgili bir çalışma yapacak mı bunu nasıl öğrenebilirim?

Bu tarz bölümler genelde özellerde açılıyor. Bilgisayar mühendisliğine gidemeyen bunlara gidiyor. Koç kaliteli bir yer olduğu için bu tarz bölümleri açmaz.
 
Bu tarz bölümler genelde özellerde açılıyor. Bilgisayar mühendisliğine gidemeyen bunlara gidiyor. Koç kaliteli bir yer olduğu için bu tarz bölümleri açmaz.

Bu çok anlamsız bir cevap. Yani Boğaziçi kalitesiz bir yer olduğu için bölümü açmış, ancak Koç kaliteli için açmamış öyle mi? Bölüm zaten yeni bir bölüm, doğal değil mi çoğu üniversitede olmaması? Aynı mantıkla Yazılım Mühendisliği de çoğu üniversitede bulunmuyor, bu kalitesiz bir bölüm olduğu anlamına mı geliyor? Veya Yapay Zeka Mühendisliği İTÜ'de var, ancak ODTÜ'de henüz açılmadı. Bu ODTÜ'yü iyi, İTÜ'yü kötü mü yapar?
 

Bu tarz bölümlerin açılmasının gerekçesi bilgisayar mühendisliğine gidemeyenler bu tarz bölümlere gitsin diye. Yeni veya eski olması bir şey değiştirmiyor. Zaten bu bölümlerin açılmasına öncülük edenlerde özel üniversiteler. Boğaziçi'nin açma sebebi de benzer. Sen bu açılan bölümlere yeni hocaların geldiğini mi düşünüyorsun? Yazılım mühendisliği, yapay zeka, bilgisayar mühendisliği bunların hocaları hep aynı hoca arasında dolaşıyor bu bölümler.
 

Hem katılıyorum, hem katılmıyorum. YBS bence gerekli bir bölümdü, hem eşit ağırlık alanından mezun olup bilişim ile ilgili pozisyonlarda çalışmak isteyenler için, hem de işin hem teknik hem yönetim kısmını öğrenmeleri açısından önemli. Ancak geri kalan sayısaldaki tüm bölümler "Bilgisayar Bilimleri" çatısı altında aynı yurtdışında olduğu gibi birleştirilmeli. Bir de bilgisayar mühendisliği kazanamayanların yazılım-yapay zeka mühendisliği yazdığını düşünmüyorum, zaten 300 bine kadar var bilgisayar mühendisliği, tabana bakarsak yazılım bilgisayardan daha yüksek, yapay zeka ikisinden de çok daha yüksek kapatıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…