YBS mi, Bilgisayar Programcılığı mı?

Ben 2 yıllık işletme okuyup DGS ile YBS'ye geçtim ilk senemde. Kontenjan az ama girilemeyecek seviyede değil. İlk senemde tüm Türkiye de sadece 2 veya 3 üniversiteye giremiyordum (EA 273 puan). Bence bilgisayar programcılığı oku YBS zor bölüm. Oradan mühendisliğe geçersin. YBS'nin zor yanı hem işletme dersleri (muhasebe, işletme, istatistik vs.) Hem de yazılım dersleri olması ve işletme kısmı cidden zorluyor bence.

Son düzenleme:
Bilgisayar programcılığı DGS AÖF YBS geçiş yaptım. 2 yıllık ve DGS ile uğraşmadan 4 yıllık YBS okumak daha iyi olur. DGS hem süre hem kontenjan bakımından zor.

Billgisayar Programcılığı okuyup DGS kazanamazsam ne yapıcam diye düşünüyorum.
Güzel kardeşim gelecekte meslektaşım olacaksın inşallah hayırlısıyla,ben bir fabrikada bilgi işlem sorumlusuyum,sende çok kafana takma yapabildiğini yap dediğim gibi bilgisayar programcılığı artı anadolu üniversitesi yönetim bilişim sistemleri yap bak keyfine,çünkü acı bir gerçek var iş hayatına başlayınca herkes tecrübeye bakıyor o yüzden çokta üzülüp sıkılıp kasma dediğim gibi bitir okulunu ya yazılım üzerine yada network sistem uzmanlığı üzerine bir işe başla ve hayatına öyle devam et tecrübeni öyle sürdür.Bunlar tabi öneri yinede son karar senin

Bilgisayar Programcılığı okursam İstanbul'da okumayı düşünüyorum okurjeb de yarı zamanlı vs. bir yazılım işi bulabilirsem çalışıcam. DGS ile Bilgisayar Mühendisliğine geçmek istiyorum geçersem.

Bu dediğin şekilde yapabilirsen çok çok iyi olur tabi,ben sana yukarıda en kötü ihtimal yapabileceğini söyledim,mühendislik tartışmasız çok çok daha iyi ybs ile yanyana koymak bile olmaz bence tabi olmuyorsa da ybs şart,ama iş olayını göz ardı etme çünkü insanlarımız maalesef tecrübeye inanılmaz önem veriyorlar okulu bitirince az çok demeden başla bir yerlerden.Yazılım veya Network ve Sistem Uzmanlığı şiddetle tavsiyemdir her türlü gidiyor bu sektörler

Anladım teşekkürler, iş konusunda bilgisayar programcılığı okurken de bir yerde çalışabilirsem çalışıcam. Ayrıca size ulaşabileceğim bir yer var mıdır belki lazım olur.

Anladım teşekkürler, iş konusunda bilgisayar programcılığı okurken de bir yerde çalışabilirsem çalışıcam. Ayrıca size ulaşabileceğim bir yer var mıdır belki lazım olur.
Rica ederim ayrıca bi öneri daha yazılım uzmanlığına alternatif olarak fabrikaların bilgi işlem bölümlerinde de bilgi işlem uzmanı,it uzmanı,bilgi işlem sorumlusu vs gibi pozisyonları da değerlendir derim Naçizane tavsiyemdir.kolay kolay bitmeyecek meslekler,tabi memnun olurum ama buradan numara paylaşılır mı bilemedim

YBS ile bilgisayar Mühendisliğini karşılaştırmanız bir kere en baştan hata. İkisi farkli alan bölümü, bölümlerin amaçlari, personel yetiştirme alanlari tamamen farkli zaten.

2 yıl bilgisayar programcılığı okuyup dgs ile geçeceğime 2 yıl mezuna kalıp çalışıp iyi bir üniversite kazanırdım mantıklı olan o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…