YBS nasıl bölümdür?

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar hedefim YBS biraz ilgim var bu alana burada yüksek lisans vs yapılıyor mu fazla bilgili değilim. Bu bölümü tercih edeceğim bilgisi olan veya okuyan varsa bilgilendirirse sevinirim. Matım kötü bu arada

YBS, teknoloji ve işletmeyi birleştiren bir bölüm. Hem yazılım hem de yönetim dersleri var. Matematiğin çok iyi olmak zorunda değil, temel seviye yeterli. Yüksek lisansı birçok üniversitede var, tezli/tezsiz seçenekleriyle. Mezunlar veri analisti, iş analisti, proje yöneticisi gibi pozisyonlarda çalışabiliyor. Teknolojiye ilgin varsa güzel bir tercih olur

Arkadaşlar hedefim YBS biraz ilgim var bu alana burada yüksek lisans vs yapılıyor mu fazla bilgili değilim. Bu bölümü tercih edeceğim bilgisi olan veya okuyan varsa bilgilendirirse sevinirim. Matım kötü bu arada

Güzel bir üniversite çıkmazsa tavsiye etmem.

Güzel bir üniversite çıkmazsa tavsiye etmem.
neden hocam? Bu arada dil öğrenmeyi çok seviyorum.

hocam bu arada az çekingenim proje vs de dezavantaj olur demi?

Son düzenleme:
neden hocam? Bu arada dil öğrenmeyi çok seviyorum.

hocam bu arada az çekingenim proje vs de dezavantaj olur demi?
çekingenliğin alıştığın zaman kaybolmaya başlar ilk çalıştığım şirkette proje sunarken çok utanıyordum. zamanla alıştım

Eğlence olsun para kazanmak gibi bir derdiniz yoksa okunur... Aksi durumda YBS ile bütün bilişim bölümleri sıkıntıda ve işsizlik oranları almış başını gidiyor. Para kazanma odaklı hedefiniz var ise başka bölümlere bakın derim...

Bir arkadaş yazmış bu bölümde üniversite önemli değil diye önemli olan teknik bilgilerimizmiş.

İş kıtlığı var evet. Bir de ortada o kadar çok eleman var ki özellikle işten çıkarılan tecrübeliler ile beraber, haliyle yeni mezunlara fırsat gelmesi şu an zor. 4 Yıl sonrasını bilemiyoruz.

Yüksek lisansla mutlaka ve mutlaka mühendisliğini alman lazım. AÖF'lüler Özel üniversitede mühendisliğe yüksek lisans geçiş yapabiliyor YBS'den fakat devletteki ve örgün mezunlarının durumu bilmiyorum

Bölüm oldukça iyi, özellikle yazılım ve yönetim arası pozisyonlarsa (DevOps, İş Analistliği vb.) diploması oldukça etkili, genel olarak tüm yazılım sektöründe iş imkanı var. 4 yıllık olduğu için işveren gözünde de olumlu etkisi var, öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…