YBS önü açık bir bölüm mü?

Makaleler
3
Yer
Kavaklıdere, Ankara
Merhaba,
Yakın bir akrabamız ısrarla YBS tercih etmek istiyor, ancak bölümün önünün açık olup olmadığı konusunda hemfikir değiliz. Bu bölümün önü açık mı? İş bulma konusunda ne derece sorun yaşanır? Görüşlerinizi ve okuyanların yorumunu bekliyorum.

TM'ciler için seyreltilmiş bilgisayar yazılım mühendisliği bölümü işte.

Hocam iş olanakları ne durumda? Bir kesim yazılımcı olduğunu ve iyi kazançlar sağladığını belirtirken diğer kesim işsiz kaldığından bahsediyor. Her kafadan çıkan ses farklı.
Bayburt'tan mezun olursan işsiz kalırsın, iyi bir üniversiteden bir şeyler öğrenerek mezun olursan iyi kazanç elde edersin.

İleri için bu mesleği yapabilecek misiniz, önemli olan bir soru bu?
Hocam ben kendim için değil çok yakın bir akrabam için soruyorum. Çocuk şu aralar C++, Java diye yazılıma atıldı. Bu sene YKS’ye girecek. Yazılımdan ilerlemek istiyorum diyor ama TM’ci olduğundan dolayı yazılım mühendisliği okuyamıyor. Yaptığı netler de çok iç açıcı değil, 60-70 net bandında gidip geliyor şu aralar. Gazi YBS’yi hedeflediğini söylüyor. Gazi’nin eğitimi nasıldır çok fikrim yok.

60-70 nasıl iyi değil onu anlayamadım, hayli yeterli bir net. Daha zaman var yükseltir de, çok sıkı çalışırsa yazılıma da geçebilir.

60-70 nasıl iyi değil onu anlayamadım, hayli yeterli bir net. Daha zaman var yükseltir de, çok sıkı çalışırsa yazılıma da geçebilir.
Hocam çok istikrarlı değil açıkçası. Düzenli bir çalışma düzeni yok, bazen 50 netlere bile düştüğü oluyor. İstediği hedef için de 80 net TYT, yaklaşık 40 net de AYT yapması gerekiyor.
Bu bölümden çıkınca devlette girebileceği iş kapısı var mı hocam bildiğiniz? Ben işsiz kalmasından endişeliyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…