YBS vs Gastronomi

ard50500

Hectopat
Makaleler
2
arkadaşlar şu anlık aklımda iki bölüm var gastronomi alanında bu üniversitelere gidebiliyorum.

1721256038812.png

YBS için de üniversiteler bunlar:

1721256073733.png

1721255465791.png

Yeni açılan bölümleri kazanabilir miyim bilmiyorum ama tercih listesine yazarım.

Kırmızı şekil içine aldıklarım İstanbul'da olmayanlar İstanbul'da okumak istemiyorum. Bu arada sıralamam Sözelde 200K EA da 460K Sayısalda 340K aklımda sadece bu bölümler var bölüm tavsiyesi vermek isterseniz açığım her şeye. Ama bunlar arasında sizce hangi üniversiteye gitmem mantıklı olur? İlk aklımda Yaşar Üniversitesi gastronomi vardı ama %50 burslusu 2024 de kapatılmış. O yüzden şu an aklımda İzmir Ekonomi Gastronomi var. YBS de güzel üniversite bulamadım okunacak bu puanda. Sayısalda zaten hiçbir şey yok direk. Yardımınız için teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1721255036709.png
    1721255036709.png
    29,5 KB · Görüntüleme: 39
  • 1721255335095.png
    1721255335095.png
    30 KB · Görüntüleme: 29
  • 1721255659280.png
    1721255659280.png
    53,4 KB · Görüntüleme: 34
  • 1721255903327.png
    1721255903327.png
    65,9 KB · Görüntüleme: 32
  • 1721255936576.png
    1721255936576.png
    30,1 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer sırf puanım tutuyor diye gastronomi okursan boşa giden 4 senen olur. İzmir ekonomi gastronomi bölümü güzeldir, devlette ise konumu güzel çevresi güzel üniversiteyi tercih et.

arkadaşlar şu anlık aklımda iki bölüm var gastronomi alanında bu üniversitelere gidebiliyorum.

Eki Görüntüle 2256166

YBS için de üniversiteler bunlar:

Eki Görüntüle 2256167

Eki Görüntüle 2256156

Yeni açılan bölümleri kazanabilir miyim bilmiyorum ama tercih listesine yazarım.

Kırmızı şekil içine aldıklarım İstanbul'da olmayanlar İstanbul'da okumak istemiyorum. Bu arada sıralamam sözelde 200k EA da 460k sayısalda 340k aklımda sadece bu bölümler var bölüm tavsiyesi vermek isterseniz açığım her şeye. Ama bunlar arasında sizce hangi üniversiteye gitmem mantıklı olur? İlk aklımda Yaşar Üniversitesi gastronomi vardı ama %50 burslusu 2024 de kapatılmış. O yüzden şu an aklımda İzmir ekonomi gastronomi var. YBS de güzel üniversite bulamadım okunacak bu puanda. Sayısalda zaten hiçbir şey yok direk. Yardımınız için teşekkürler.

Hocam baktığınız sitenin linki ya da ismi nedir?

Hocam baktığınız sitenin linki ya da ismi nedir?
Buyrun hocam.

Eğer sırf puanım tutuyor diye gastronomi okursan boşa giden 4 senen olur. İzmir ekonomi gastronomi bölümü güzeldir, devlette ise konumu güzel çevresi güzel üniversiteyi tercih et.
Puanım tutuyor diye değil bu işe yatkınlığımda var ve otelde günde 10 saat çalışmaktan bıkcağımı sanmıyorum hocam. Uzunca araştırdım lise yıllarında. Devlet üniversiteleri maalesef bu puanlarda yok attıklarımın hepsi %50 burslu bölümler.

Okunur mu? İş imkanları nelerdir?
Valla ben okurken gayet keyif aldım. Yazılım var donanım var işletme var arada hukuk, insan kaynakları, lojistik vb. farklı konularda var. Biraz karışık bir bölüm çok şey öğreniyorsun ama hiçbir şeyde tam donanımlı olmuyorsun. Sen kendine uygun bir alan seçip ona göre oraya yoğunlaşıp ilerlemen lazım ki ileride iş bulabil. Yani ybs sana her alanın temelini öğretiyor. İşletme yönetiminin de yazılımın da veri tabanında ne ararsan. Bunları geliştirip iş kapısı yapmak sana kalıyor. Bende daha yeni mezun oldum henüz iş arama kısmına geçmedim. O yüzden iş kısmı hakkında çok bilgi veremeyeceğim.

Fotoğrafını attığım üniversitelerde okunur mu ? İş imkanları nelerdir gastronomiye göre.
Çoğunun adını ilk kez duydum. İyi veya kötü diyemem fakat o üniversitelerde okuyan birini bulup sorarsanız daha iyi bilgi verebilir.

Puanım tutuyor diye değil bu işe yatkınlığımda var ve otelde günde 10 saat çalışmaktan bıkcağımı sanmıyorum hocam. Uzunca araştırdım lise yıllarında. Devlet üniversiteleri maalesef bu puanlarda yok attıklarımın hepsi %50 burslu bölümler.
Yazdığın yazıdan kararsız olduğun görünüyor, başka bölüm araştırman vs. o yüzden öyle dedim. eğer imkanın varsa izmir ekonomi öneririm, diğer özel üniversitelerin imkanlarına da bakabilirsin. Şehir sıkıntı değilse yeditepe, bahçeşehiri de yazabilirsin.

Yazdığın yazıdan kararsız olduğun görünüyor, başka bölüm araştırman vs. o yüzden öyle dedim. eğer imkanın varsa izmir ekonomi öneririm, diğer özel üniversitelerin imkanlarına da bakabilirsin. Şehir sıkıntı değilse yeditepe, bahçeşehiri de yazabilirsin.
Hocam en başından beri aklımda gastronomi vardı ama bir hocam ybs de araştır güzel bölümdür dedi ve aklıma taktı ikisi arasında kalıyorum yazılım alanına da ilgim var yemek alanına da. Teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı