YBS vs Grafik tasarım

Oğuzhan40

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, eşit ağırlık 12. sınıf öğrencisiyim ve insan kaynaklarında stajyerlik yapıyorum çocukluğumdan beri bilgisayar ile haşır neşir oldum bir ara tasarım yapmaya başladım ve derslere odaklanmam gerektiğinden bıraktım.

İngilizcem yeterli seviyede var ancak yurt dışına çıktığımda zorlanacağım için Üniversite'ye geçtiğimde İngilizce kursuna'da yazılacağım.

Sorum şu ki eşit ağırlıkta ilgimi çeken bölüm grafik tasarım ancak acabamı diyeceğim bir diğer bölüm'de YBS.

Hem iş ortamı hem de yurt dışı imkanı açısından YBS daha önde. İş bulma, maaş açısından eşit ağırlıktaki en iyi bölümlerden bile önde olduğu görünüyor.

Hedefim eşit ağırlık 30k yapmak sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Arkadaşlar merhaba, eşit ağırlık 12. sınıf öğrencisiyim ve insan kaynaklarında stajyerlik yapıyorum çocukluğumdan beri bilgisayar ile haşır neşir oldum bir ara tasarım yapmaya başladım ve derslere odaklanmam gerektiğinden bıraktım.

İngilizcem yeterli seviyede var ancak yurt dışına çıktığımda zorlanacağım için Üniversite'ye geçtiğimde İngilizce kursuna'da yazılacağım.

Sorum şu ki eşit ağırlıkta ilgimi çeken bölüm grafik tasarım ancak acabamı diyeceğim bir diğer bölüm'de YBS.

Hem iş ortamı hem de yurt dışı imkanı açısından YBS daha önde. İş bulma, maaş açısından eşit ağırlıktaki en iyi bölümlerden bile önde olduğu görünüyor.

Hedefim eşit ağırlık 30k yapmak sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Merhaba. Marmara Üniversitesi'nde İngilizce Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencisiyim.

Yönetim Bilişim Sistemleri aslında işletme dinamiklerine ve yazılım alanlarına hakim, elindeki verileri bilgisayar sistemleri yardımıyla işleyebilen kalifiye eleman yetiştirmek üzerine kurulu bir bölüm.

Yani ne tam manasıyla işletme ne de bilgisayar/yazılı alanlarına ait bir bölüm. İkisi arasında köprü görevi görür.
Ancak işletme konularına hakim kalifiye bir yazılımcı da olabilirsiniz, yazılıma iyi derecede hakim bir yönetici de. (Burasının şahsen bölümü tanımlamak adına önemli olduğunu düşünüyorum.)

Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü bu özelliği sayesinde geniş bir çalışma alanına sahip.

İşletme alanında kendinizi geliştirerek büyük şirketlerde CEO, CFO, CMO gibi pozisyonlarda çalışabilirsiniz. Buna yazılım bilgisi de eklerseniz IT Proje yöneticiliği de dahil edebiliriz buraya.
ERP uzmanlığı da bu alanda çok önemli bir pozisyon.

Yazılım alanına da yönlenebilirsiniz. Yazılım geliştirici, backend/frontend yazılım geliştirici, sistem analisti, sistem mühendisliği gibi birçok alana yönlenebilirsiniz.

Veri bilimi/analizi alanları da bu bölüm kapsamında edinilebilecek en büyük mesleklerden biri.

Biz bilgisayar mühendisleri gibi bütün günümüzü kodlamayla geçiren insanlar değiliz. İşletme konularına da hakim olduğumuz için IT ve BA alanları arasında köprü görevini görebiliyoruz. Aslında biz kullanıcı (user) tarafında daha çok görev alıyoruz.

Yurt dışı imkanı da açıkçası iyi bir bölüm. Ama şöyle bir demek lazım:

Kalifiye, işini severek yapabilecek insan her yerde yapar.

Sormak istedikleriniz olursa cevaplamaya hazırım.

Ancak ilginizi çeken, severek yapabilirim dediğiniz alanda kendinizi geliştirin derim.

Merhaba. Marmara Üniversitesi'nde İngilizce yönetim bilişim sistemleri öğrencisiyim.

Yönetim bilişim sistemleri aslında işletme dinamiklerine ve yazılım alanlarına hakim, elindeki verileri bilgisayar sistemleri yardımıyla işleyebilen kalifiye eleman yetiştirmek üzerine kurulu bir bölüm.

Yani ne tam manasıyla işletme ne de bilgisayar/yazılı alanlarına ait bir bölüm. İkisi arasında köprü görevi görür.
ancak işletme konularına hakim kalifiye bir yazılımcı da olabilirsiniz, yazılıma iyi derecede hakim bir yönetici de. (burasının şahsen bölümü tanımlamak adına önemli olduğunu düşünüyorum.)

Yönetim bilişim sistemleri bölümü bu özelliği sayesinde geniş bir çalışma alanına sahip.

İşletme alanında kendinizi geliştirerek büyük şirketlerde CEO, cfo, cmo gibi pozisyonlarda çalışabilirsiniz. Buna yazılım bilgisi de eklerseniz ıt proje yöneticiliği de dahil edebiliriz buraya.
ErP uzmanlığı da bu alanda çok önemli bir pozisyon.

Yazılım alanına da yönlenebilirsiniz. Yazılım geliştirici, backend/frontend yazılım geliştirici, sistem analisti, sistem mühendisliği gibi birçok alana yönlenebilirsiniz.

Veri bilimi/analizi alanları da bu bölüm kapsamında edinilebilecek en büyük mesleklerden biri.

Biz bilgisayar mühendisleri gibi bütün günümüzü kodlamayla geçiren insanlar değiliz. İşletme konularına da hakim olduğumuz için ıt ve ba alanları arasında köprü görevini görebiliyoruz. Aslında biz kullanıcı (user) tarafında daha çok görev alıyoruz.

Yurt dışı imkanı da açıkçası iyi bir bölüm. Ama şöyle bir demek lazım:

Kalifiye, işini severek yapabilecek insan her yerde yapar.

Sormak istedikleriniz olursa cevaplamaya hazırım.

Ancak ilginizi çeken, severek yapabilirim dediğiniz alanda kendinizi geliştirin derim.

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim yorumunuz için ve geç cevap vereceğim için kusuruma bakmayın.

Öncelikle ben şirket ortamını çok seviyorum staja başladığımdan beridir benim için güzel geçiyor ancak stajyer olduğum için pek fazla iş yaptırmıyorlar insan kaynakları departmanında girişleri ve çıkışları yapıyorum.

Üniversitede kesinlikle ilk sıraya YBS'yi ekleyeceğim ikinciye grafik tasarım ancak YBS şu an tam benim istediğim bir bölüm severek yapacağımıda biliyorum.

Mesajımda bahsettiğim üzere hedefim yurt dışı olduğu için ona yönelik bir adım atmayı hedefliyorum.

Sizin de söylediğiniz üzere işletme konularına hakim kalifiye bir yazılımcı olmak bana daha makul geliyor ancak yönümü nasıl ayarlayabilirim onu düşünmek zor oluyor.

Şu anlık hedefim İstanbul Medipol Üniversitesi, sizlerin de yorumunuzu almak benim için çok önemli hocam ne yapmalıyım?

Medipol YBS adına iyi olan üniversitelerden biri.

Ancak yapabiliyorken hedefi yüksek tutmak lazım, Marmara gibi :)

Şahsen ben kendimi yazılımı iyi bilen bir işletmeci olarak yetiştireceğim gibi görünüyor şu anlık. Çünkü bilgisayar başına oturup bütün gün kodlama yapabilecek biri değilim. İlgim var ancak hayatımı bununla geçirebilecek gibi görünmüyorum.

Yazılımı odak merkezimize alarak geliştirebiliriz açıkçası.

Ama unutmayın. YBS üniversitede okunanlarla kalacak bir bölüm değil. Böyle bir düşünceniz varsa bu bölümü okumamalısınız. Mühendislikler gibi uzmanlık vermediği için kendi seçtiğiniz alanda kendinizi uzman yapmanız lazım.

Medipol YBS adına iyi olan üniversitelerden biri.

ancak yapabiliyorken hedefi yüksek tutmak lazım, Marmara gibi :)

Şahsen ben kendimi yazılımı iyi bilen bir işletmeci olarak yetiştireceğim gibi görünüyor şu anlık. Çünkü bilgisayar başına oturup bütün gün kodlama yapabilecek biri değilim. İlgim var ancak hayatımı bununla geçirebilecek gibi görünmüyorum.

Yazılımı odak merkezimize alarak geliştirebiliriz açıkçası.

Ama unutmayın. YBS üniversitede okunanlarla kalacak bir bölüm değil. Böyle bir düşünceniz varsa bu bölümü okumamalısınız. Mühendislikler gibi uzmanlık vermediği için kendi seçtiğiniz alanda kendinizi uzman yapmanız lazım.

Eğer ki güzel bir üniversite tutturabilirsem dediğiniz gibi yalnızca okumakla yetinmeyeceğim kendi kendime bir şeyler katmam gerek bunun farkındayım başaracağıma inanıyorum hocam çok sağ olun.

Ancak benim aklımda yurt dışı imkanları kaldı yurt dışına nasıl çıkıp işi orada yapabilirim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı