YDT 2024'ün zorluğuna göre 50 net nasıldır?

Yusuf2939

Hectopat
Daha fazla  
YDT 2021'den bile daha zordu. Gerçi AYT'ye girenler de zor diyor herhalde komple zor yapmışlar bu sene giren kişinin az olmasına rağmen fakat dilcilere sormak istiyorum: Yayılan kitapçığa göre 50 net yapmışım. Sizce bu nasıl bir sayı? Paragrafa gelince soruyu çözeyim dedim bir paragrafa yani 3 soruya 15 dakika harcayınca acayip stres olup direkt paragrafların hepsini atladım ve diğer soruları yapmaya geçtim. Onlarda da zaman stresinden dolayı bazılarında çok basit yerleri kaçırmışım. 2020'den 2023'e kadar olan bütün YDT sınavlarını çözdüm ve netler hep 65-75 arası geldi. Sizce bu sene bu sınava göre +50 net nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de 60-65 arası yapıyordum denemelerde bu sınavda readingden ötürü paragraftan sonraki sorular da karman çorman gelmeye başladı üzerine süre de yetmedi. 40-45 arası gelicek herhalde umarım sıralamalara bir etkisi olur da ortalama bi sıralama yakalarım.

Merhaba TYT'den kaç yaptın acaba?

TYT minimum 45 net.

TYT sınavın nasıl geçti peki belki oradan kurtarırsan ortalama bir şeyler gelir fakat yine de YDT belirleyici olabileceği için önümüze çok kişi geçecek.

35-40 bin civarı gelebilir sıralaman. YDT'de bu sene çoğu kişi kötü yaptığı için +50 net ortalamanın bir tık üstü diyebiliriz. Benim de YDT'm iyi TYT'm çok kötü. İstediğim bölümü kıl payı kaçıracağım gibi görünüyor.

43 tyt 40-45 ydt ye ne diyorsun ? ne gelir senin tahminince?
TYT minimum 45 net.

TYT sınavın nasıl geçti peki belki oradan kurtarırsan ortalama bir şeyler gelir fakat yine de YDT belirleyici olabileceği için önümüze çok kişi geçecek.

43-45 net falan.

Öğretmenlik gelebilir mi sence bu sıralamadan? Ben daha çok 30k olarak görüyorum çünkü geçen sene 2023 senesinden 46 TYT 63 YDT yapıp sıralamada 30k yapan arkadaşım var ve 2023'ün YDT'si 2024'ten kolaydı şahsen ben orada 73 net yapmıştım ama gerçi sınav esnasında değildi.

50 binden iyi gelir, OBP eklenince işler değişir tabii ama 2019'a benzeyecek bu senenin sıralamaları diyorlar. 2019 sıralama hesaplama diye aratıp tam netlerinle bakabilirsin OBP'ni de girip. TYT'miz aynı bu arada.

Ha bir de dediğin gibi 2019 hesaplamasını yaptım da pek bir şey anlamadım, başarı sırası en sondaki mi asıl sıralamayı gösteriyor? Ben de en sonki sıralama 26k ondan önceki 32k ondan önceki 30k.

Çoğu özel üniversitede %50 burslu ve Anadolu'daki bazı üniversitelerde İngilizce öğretmenliği gelir evet. Ama dil edebiyat bölümleri ve diğer dil öğretmenliklerini (Almanca, Fransızca vs.) Devlette kazanman daha kolay olur. Hesaplama sitesinde de 2. sıralamayı dikkate alman lazım o OBP eklenmiş yerleştirme sıralaması oluyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Çok yardımcı oldun teşekkürler, cahilliğime verin fakat özel üniversitede %50 burslu ne demek tam olarak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…