YDT belli bir nette takılı kalmak

v1ncent

Hectopat
Dil bölümündeyim, 11'den beri ağırlıklı TYT çalışıyorum. Geometri, dil bilgisi ve fen olmadan 60 net görebiliyorum ve 5 ayda da bunları kapatıp 80 neti zorlamak istiyorum. Fakat YDT netlerimin 3 denemedir (dilko) 65 civarları olduğunu fark ettim ve minimum 72+ net gerekiyor bana. Spesifik bir alanda yanlış da yapmıyorum bu işi daha da karıştırıyor çünkü bir denemede fullediğim sayfanın diğer denemede yarısı yanlış geliyor. Nasıl bir yol izlemem lazım?

Merhaba,
Zamanında sınava sayısaldan girmiş biri olarak YDT için bir yorumda bulunamam ama TYT netini arttırman için kesinlikle fen kısmından en azından kimyaya bakmanı öneririm, çok kolaydır ve her sene çıkan soru tipleri aynıdır. Ek olarak Türkçede de dil bilgisine bakabilirsin kolay konuları oldukça var ve çok zamanını almaz.

Son düzenleme:
Bu senenin fenine biraz bakmıştım göz ucuyla, işlemli sorular gelmiyor sanırım doğru mudur?

Bir denemede iyi yaptığınız kısım diğer denemede yanlış geliyorsa zorlukla ilgili sorununuz olabilir. Tam soru tipini oturtamamış da olabilirsiniz, benim YDS'deki sorunum oydu. Sınava daha var, çalışa çalışa gelişecek elbet. Netler yükselecek. Yanlışlarınızı dönüp anlamlandırın ve sebebini bulun. Analiz etmek önemli, analiz etmeden deneme çözmenin anlamı olmaz.

Bu senenin fenine biraz bakmıştım göz ucuyla, işlemli sorular gelmiyor sanırım doğru mudur?

Biyoloji de gelmez, kimyada da gelmez diyebilirim. Fiziğin TYT'sinde de aslında işlemli sorular gelmiyor fakat formül bilmeniz gerekebilir onlar da basittir zaten.

Sorunun cevabı içinde gibi geldi bana. 11'den beri ağırlıklı TYT çalışmak olabilir mi?

Özellikle kelime bilgisi zor ilerleyen bir süreç. Bir iki haftada tüm YDT gramer konularını çalışabilirsiniz fakat kelime öyle değildir, uzun süreli çalışma ister. Çünkü günlük "kalıcı" öğrenebileceğiniz kelime sayısı bellidir. Soru analizi yukarıda yazıldığı gibi önemli. Nelerden yanlış yaptığınızı soru soru, başlık başlık inceleyin. Not edin, ona göre konu tekrarına yönelin. Kelime eksiği varsa eş anlam çalışmaları içeren kelime kitaplarına yönelin.

Hocam selam öncelikle dilko çözmenizi şahsen ben tavsiye etmem özellikle YKS24 YDT'sinden sonra he tabii diyosanız ki efektif (moda akın dpels) kaynakları sonraya saklayacağım tamamdır diğer konuya gelirsek bu işin olayı reading

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…