YDT için kaynak önerisi

Hocam bir şey sormak istiyorum sınava yaklaşık 6 ay var ve sınav için de okuduğunu anlama yani kelime bilgisi çok önemli. Sınav için ne kadar kelime bilmemiz gerekiyor?Bazıları 8 12 bin arası bilmemiz gerektiğini söylüyor fakat 6 ayda yetişmesi imkansız.
Hocam minimum 6000 kelime diye tahmin ediyorum. Zaten bunları fiil/sıfat/zarf odaklı seçerseniz kalan işiniz çok daha rahat olur. Ayrıca zaten okudukça aynı kelimeleri görünce o kelimeler ister istemez hafızanıza kazınacak.

Bu 6 ay içinde yetișebilir mi sizce?Çalışsam da netlerim çok iyi değil ondan salmışlık var üzerimde ne yapacağım bilmiyorum bile
İngilizce hallolur asıl önemli olan TYT. hocam Hedefiniz nedir?
 
Hocam minimum 6000 kelime diye tahmin ediyorum. Zaten bunları fiil/sıfat/zarf odaklı seçerseniz kalan işiniz çok daha rahat olur. Ayrıca zaten okudukça aynı kelimeleri görünce o kelimeler ister istemez hafızanıza kazınacak.

İngilizce hallolur asıl önemli olan TYT. Hocam hedefiniz nedir?
Emin değilim. YDT netlerim çok iyi olmadığı için şu anlık sadece İngilizce çalışıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bir şey sormak istiyorum sınava yaklaşık 6 ay var ve sınav için de okuduğunu anlama yani kelime bilgisi çok önemli. Sınav için ne kadar kelime bilmemiz gerekiyor? Bazıları 8 12 bin arası bilmemiz gerektiğini söylüyor fakat 6 ayda yetişmesi imkansız.

Geç cevabım için kusura bakma görmedim mesajın yanıt aldığını. Soruna gelecek olursak kaç bin kelime bildiğinin bir önemi yok dediğin gibi "okuduğunu anlamak" önemli bu da bizi kilit kelimeleri bilmenin önemine getiriyor. Metin okurken bilmediğin bir kelimeyle karşılaştığında onu görmezden gelip devam ettiğinde zaten o kelimenin ne demek olduğunu anlayacaksın. Bu beceriyi geliştirmeye çalış ve bir tane highlighter kalem al, akademik metinler (yds ve YDT'nin aldığı paragraflar bu metinlerden) sürekli aynı kelimeleri kullanıyor bu sık çıkan kelimeleri fosforla daha sonra onların türkçesini değil ingilizcesini öğren mesela "increase" kelimesini ele alalım, eş anlamlısı olarak "raise, Boost, escalate" şeklinde daha basit veya bildiğin kelimeleri koy o şekilde öğren. Aynı şekilde bağlaçlarda da mesela metinlerde sürekli "therefore, thus, hence" çıkar bunların hepsi aslında "so" demektir. İşleri kendin için kolaylaştır. Bol bol deneme sınavı çöz hatta çıkmış soruları çözmeye çalış daha çok vaktin var 6 ayda yaparsın YDT'yi merak etme. Başarılar dilerim :)
 
Akın Dil Eğitim derim hocaaaam. Bu arada ders videoları için eğer kesenin ağızını açarsanız yds.net sitesinden Ahmet Akın'ın koç grubu canlı ders anlatımı önerimdir. Ama YouTube'da da başka başka kanallar da bulabilirsiniz. Els yayınlarından da reading ve vocabulary kitabı önerimdir. Bu arada kelime çalışması için tavsiyem Türkçe bir anlamın altına kelimeleri dizmek olacaktır ya da kelimenin anlamını Oxford veyahut Cambridge advanced sözlüklerinden ingilizce-ingilizce bakmanız tavsiyemdir. Readingler içinse bağlaçlar çok önemli.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı