YDT ile ilerlenmeli mi?

RodiOfRivia

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
ᴄᴏᴍᴘᴜᴛᴇʀ ᴇqᴜɪᴘᴍᴇɴᴛ ᴀɴᴅ ᴘʀᴏɢʀᴀᴍᴇʀ. ᴇᴠᴇɴ ᴇɴᴛʀᴇᴘʀᴇɴᴇᴜʀ
21 yaşındayım daha önceden sayısal tecrübem yok, sözel fena değil fakat zamanında hobi olarak İngilizce öğreniyordum, 5 ay önce aydınlandım ve işimden çıkarak YKS'ye çalışmaya başladım ve bu sene yapılan YDT sınavına girdim 30 net çıkarabildim. TYT sonucu da sayısal olmadığından dolayı iyi gelmedi bu yüzden dil üzerinde 90k yapabildim. Bazıları "boş durma 2 yıllık bir üniversiteye gir ve orada hazırlanmaya devam et" diyorlar ben ise 1 yıl daha çalışıp daha temiz bir üniversiteye gidebileceğime inanıyorum sorun şu dil okumaya devam etmeli miyim? Sevdiğim bir bölüm olması, temelimin olmasının yanında ekstrası, öğretmenlik düşünüyorum ama atanma durumu nasıldır?

Kısaca her türlü tavsiyeye açığım.

Hic yerlesmediysen bence mantiksiz. OBP Puani cok onemli YDT'de. Kendim bu sene hayli hayli yasadim o OBP ve TYT farkini.

Ama onceden bir universiteye yerlestiysen, 2 senelik turizm bolumlerinden birini okuman cok iyi olur. İngilizce egitimini alip direkt olarak Rehber olmaya calisirsin

Daha önce yerleşmedim OBP 78,5 ile kötü durumda

Daha önce yerleşmedim OBP 78,5 ile kötü durumda
Suanki OBP'niz sizi 7000'den 9000'e falan atar ama universiteye girerseniz 14-15'e kadar atabilir. Ondan bence girmeyin. Tabi hedefiniz yuksekse. İyi bir universite icin 11k ve alti yapmak lazim.

Suanki OBP'niz sizi 7000'den 9000'e falan atar ama universiteye girerseniz 14-15'e kadar atabilir. Ondan bence girmeyin. Tabi hedefiniz yuksekse. İyi bir universite icin 11k ve alti yapmak lazim.
Teşekkürler

Merhaba, iki senelik bomboş bir bölüm okumaktan ziyade sınava tekrardan hazırlanmanızı tavsiye ederim. Çok iyi bir YDT'nin yanı sıra TYT'yi de çok iyi yapmalısınız. Sınavın eleme sınavı olduğunu unutmayalım ve dil sınavında da TYT bayağı büyük etken.

Katılıyorum, özellikle de OBP puanım düşükken sayısal da çalışmalıyım

Tercih falan yapma kesin arkadasım gecen sene yaptı bu sene 10k geriye attı bende aynı sekılde senın gıbı aydınlandım hazırlandım bır sene ama 30 netlerle baslamadım yanı am is are nedir neyim çeki midir onu bilmiyordum girdim 1 seneye gore 39k yerlestirme alabildim diplopa puan rezaletken yanı kesınlıkle deger ogretmenlık atamaları İngilizce atamaları rahattı bildigim kadarı ile tavsıye edebileceğim tek şey TYT'yı aksatma kesinlikle ustune dur sıralamanın %40 olusturuyor. Basarılar.

@RodiOfRivia eğer istediğin bölüm dil bölümüyse çok iyi bir TYT, ortalama YDT ile giremeyeceğin bölüm yok. Dil sınavını ne kadar iyi yapsan da adamakıllı bir etkisi olmayacak, iş TYT'de bitiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…