YDT ile yerleşmek mi daha zor yoksa AYT ile mi?

Daha fazla  
Selamlar. 2026'da YKS'ye girmeyi düşünüyorum. Lise son sınıfa gitmedim. 1 sene sonra açığa geçtim, mezun oldum. Bu yıl YKS'ye girmedim, çalışmadım, takip bile edemedim. O yüzden artık kesinlikle bazı hedeflerim için 4 yıllık bir üniversite okumam gerek. Matematiğim hiç yok, sıfır değil, eksilerde hatta. İngilizcem ise orta seviyede. Sizce TYT-YDT mi çalışmalıyım yoksa TYT-AYT mi (sayısala çalışmayı düşünmüyorum)? Sizce üniversiteye yerleşmek YDT ile mi daha zor yoksa AYT ile mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. 2026'da YKS'ye girmeyi düşünüyorum. Lise son sınıfa gitmedim. 1 sene sonra açığa geçtim, mezun oldum. Bu yıl YKS'ye girmedim, çalışmadım, takip bile edemedim. O yüzden artık kesinlikle bazı hedeflerim için 4 yıllık bir üniversite okumam gerek. Matematiğim hiç yok, sıfır değil, eksilerde hatta. İngilizcem ise orta seviyede. Sizce TYT-YDT mi çalışmalıyım yoksa TYT-AYT mi (sayısala çalışmayı düşünmüyorum)? Sizce üniversiteye yerleşmek YDT ile mi daha zor yoksa AYT ile mi?

AYT YDT'ye göre çok daha zor.

4 yıllık herhangi bir bölüm ve üniversite için YDT de AYT'de size uyar ama sizin arayışınız için AYT'den böyle bir üniversiteye girmek çok çok daha rahat olur tabii.

Ydt ile ilgili biraz endişeliyim 20 bin sıralama yapıp yerleşemeyenleri duydum...
Sıralama ile değilde tercihlerde yanlış yapanlar onlar hocam.
Ayrıca İngilizce ile bu devirde iş yapacak tek sektör öğretmenlik. O da artık zor. Ydt ile bir yere gelinecekse diğer dillere bakılmalı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı