YDT ilk 100'e Girmek

campanharo

Hectopat
Bu sene sınava girdim ve ham TYT sıralamam 219. ODTÜ'de hazırlık okuyacağım ilk 100 bursu için TYT sıralamasının avantajını kullanarak sınava girmek istiyorum. Acaba daha önce bu tarz bir olayı tecrübe edinen var mı? Nasıl bir yol izlenmeli?

Son düzenleyen: Moderatör:
YDT'de durumun nedir? 80 soruda kaç soru yapabiliyorsun?

@campanharo, Öncelikle hazırlığın ne yazık ki sınavla alakası yok. Niye diyeceksin, basit bir mantıkla anlatayım:
Öncelikle hazırlıkta akademik olarak hazırlamazlar, genel olarak speaking, writing vb. günlük İngilizceye hazırlarlar. Sınav akademik dilde hazırlanıyor, akademik kelimeleri bilmeli ve onlara çalışmanız gerekiyor.
YDT gene YDS'ye nazaran çok çok kolay bir sınav ancak hazırlık İngilizcesiyle yapılabileceğini sanmıyorum. Bir de bu sene kırık OBP mevzusu da olur, sıkıntı olur senin için.

@campanharo, Öncelikle hazırlığın ne yazık ki sınavla alakası yok. Niye diyeceksin, basit bir mantıkla anlatayım:
Öncelikle hazırlıkta akademik olarak hazırlamazlar, genel olarak speaking, writing vb. günlük İngilizceye hazırlarlar. Sınav akademik dilde hazırlanıyor, akademik kelimeleri bilmeli ve onlara çalışmanız gerekiyor.
YDT gene YDS'ye nazaran çok çok kolay bir sınav ancak hazırlık İngilizcesiyle yapılabileceğini sanmıyorum. Bir de bu sene kırık OBP mevzusu da olur,

Hocam ekstra yapmam gerekenleri yaparım sanırsam sınava yakın

@campanharo, yani yapın da bir de çıkmış sorulara şöyle bir göz atmanızı öneririm. Demek istediğimi anlayacaksınız.
Şöyle basit bir hesaplama yaptım:

1629968053442.png

1629968085244.png

Sizin sınavdan en kötü ihtimalle 75 net yapmanız gerekiyor. Bu da ciddi çalışma gerektirir.

@campanharo, Rica ederim. YDT'yi iyi tutun, yaparsınız. TYT'yi iyi tutun demiyorum, zaten bayağı iyi tutmuşsunuz. YDT'ye sıkı çalışın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı