YDT mezun senesinde ne yapılmalı?

EnesMete0505

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bu sene dilden mezuna kaldım. Normalde YDT netim 70 altına düşmezdi ama sınavda 50 yaptım nasıl oldu bilmiyorum. İngilizcemi nasıl üst seviyeye çıkarırım? Dil konusunda deneyimli arkadaşlar yazsınlar.

Hocam bol bol kelime ve paragraf çalışın.

Bu sene YDT fulleyeceğine güvenmiyorsan bence bu sene AYT de hazırlan. Onun dışında dil için çalışacağım diyorsan durmadam deneme çözeceksin reading yapacaksın paragraf öncelik vereceksin üstüne ekstra yapılacak bir şey yok YDT için.

YDT’de 5 sene önce 80/80 yapmıştım fakat özel bir rutinim yoktu. Sadece dile ilgim ve okul dersleri yeterli olmuştu. Evde açıp bir tane bile soru bankası çözmedim ama merak ettiğim bir şey olduğunda her zaman internetten araştırırdım. Oxford, Cambridge ve Webster benzeri kaynaklarda bulamadıklarım için WordReference ve Stack Exchange gibi sitelerdeki mesajlar çok yardımcı oluyordu.

Hatalarınızın sebebi nedir? Gramer mi, kelime eksikliği mi, yoksa çeviri mi? Kelimeler ve çeviri için bol bol pratik ve okuma yapabilirsiniz. Gramer için eksik olduğunuz konulara çalışıp soru çözebilirsiniz ama kendiniz de aynı grameri kullanmalısınız ve cümle kurmalısınız. Sadece soru çözmek yalnızca o tip soruları gördüğünüzde hızlı çözmeye alıştırır ama net öğrenmeniz için dili kullanmanız gerekir. Kendi başına kurabildiğiniz bir cümle, bin soruya bedel.

Okuma üzerinde çalışma yapmanız, daha iyi olur. Beyin, onu gördükçe akılda daha kalıcı tutar ve unutulmaması gereken önemli bilgi olarak kodlar. Wikipedia EN, ScienceDaily gibi sitelere bakabilirsiniz. Sınav diline en yakın paragraflar, buradan oluyor ve hatta ScienceDaily sitesinden, doğrudan kopyala/yapıştır ile metin alınarak soru hazırlandığı da oldu.

@EnesMete0505, rica ederim. Gramerde çok boğulma. Okulların dil bölümünde yapılan en büyük yanlışlardan birisi budur. Gramer anlatılması da hocalar açısından kolaydır. Bu yüzden gramer anlatımına yoğunlaşırlar ancak pek bir işe yaramaz. Gramer sınavda çıkıyor mu? Çıkıyor ancak taktiklerle yapılabilecek şekilde çıkıyor genelde. YDT'de 80 tane soru var, en iyisi maruz kalarak sürekli okuma yapmak. Biraz da test tekniğine alışırsanız, en kötü 75 net yaparsınız. İyi kötü 50-60 net yapılabiliyor. Önemli olan TYT. Eleyici olan TYT olacak. Başarılar dilerim. Fen ve Matematikten ne kadar yaparsanız, hanenize o kadar artı olarak geçer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı