YDT-TYT'de nasıl ilerlenir?

furkanzss

Kilopat
Merhaba tavsiye için bu konuyu açtım ya da yanlış yaptığım bir şeyler var mı anlamında.
2025 için YDT-TYT gireceğim.
Şu an netlerim YDT için 65-73 arası genelde 70 oluyor grammar konularında birkaç eksiğimden dolayı.
Günde 50-100 kelime ezberlemeye çalışıyorum denemedeki yanlışları falan analiz ediyorum genelde gerund infinitive if/wish clausedan yani ilk yerden ve clause test ten çıkıyor yanlışım genelde. 2024 YDT yapmıştım geçende 71.5 net çıktı. Biraz daha zorlasın, anlama becerimi arttırıyım diye Modadil'in YDS çözümlü modüler kitaplarını aldım daha çözmedim bu hafta başlayacağım.
Haftaya da biraz TYT'ye ara verip eksik olduğum konularda (gerund/inf if/wish) onları bitiriyim diyorum)
Günlük çalışma saati de 7 saat oluyor genelde.

TYT'de de şu an hiç girmedim ama 55 net çıkarırım diye düşünüyorum.
Türkçeden dil bilgisini kamp ile hallettim ama denemede paragraftan hala yanlışlarım çıkıyor bayağı 29-30 net anca geliyor.
Matematikten de bıyıklı matematikten gidiyorum 26. güne geldim (ilk 12 konu bitti)
Feni Türkçe matematikten sonra başlarım diyorum.

YDT içinde akın dil/modadil denemelerinden ilerliyorum yoksa başka deneme alayim mi başka yayından.
Öneriniz varsa söylerseniz çok mutlu olurum ya da katabileceğiniz bir şey.

Ayrıyeten kötü sanırım bilmiyorum günlük ingilizceden sadece okuma parçası çözüyorum 10-15 adet ve sadece kelime ezberliyorum, skills tesleri şu an çözmüyorum.

@333365 hocam forumda sizi görmüştüm yardımcı olabilirmisiniz

Dostum ben günde 5 saat çalışıyorum 1 saat paragraf 2 saat İngilizce 2 saat Türkçe dil bilgisi.
Belli bir raddeye geldikten sonra matematiğe bakmaya karar verdim.
İngilizceden ve paragrafdan rutin bir çalışma gerekli her gün ingilizceden mutlaka bir şey yapılmalı gerek deneme gerek kelime bilgisi gerek gramer ilk olarak kalkınca duş veya yürüyüş veya egzersiz yaparak beynini açmanı öneririm ondan sonra biraz şarkı falan dinleyerek motive olup 2-3 dakika meditasyondan sonra başlıyorum ben.

İyi ilerlemişsiniz hocam bende YDT hazırlanıyorum bu sene. YDT de şu an çok kötüyüm siz bana tavsiye verir misiniz?
Hocam grammar olarak passive modals tenses conjuctions bence en önemlileri her yerde karşına çıkıyorlar, kaç netsiniz hocam bilmiyorum ama kelime defteri yapın birtane ben öyle yapıyorum; internette, denemede, makalelerde bilmediğiniz bütün kelimeleri yazın çalışma yaparken akşam yatarken hepsini ezberleyin, yatın. Zaten bir süre sonra göreceksiniz kelime anlamında derde düşmezsiniz. Ayriyetten de okuma parçasını bol çözün zaten her şey oluyor metinlerde grammar olsun bilinmeyen kelimeler olsun. Yani ben 70 e kadar böyle geldim diyebilirim. Şuan çıtayı biraz daha yükseltmeye çalışıyorum.

Hocam grammar olarak passive modals tenses conjuctions bence en önemlileri her yerde karşına çıkıyorlar, kaç netsiniz hocam bilmiyorum ama kelime defteri yapın birtane ben öyle yapıyorum; internette, denemede, makalelerde bilmediğiniz bütün kelimeleri yazın çalışma yaparken akşam yatarken hepsini ezberleyin, yatın. Zaten bir süre sonra göreceksiniz kelime anlamında derde düşmezsiniz. Ayriyetten de okuma parçasını bol çözün zaten her şey oluyor metinlerde grammar olsun bilinmeyen kelimeler olsun. Yani ben 70 e kadar böyle geldim diyebilirim. Şuan çıtayı biraz daha yükseltmeye çalışıyorum.
Hocam bana 70 net bile yeter artar bile. Hedefim ilk 15K sıralamaya girmek. TYT ile devamını tamamlarım. Şu an YDT 30 net deyim.

Merhaba tavsiye için bu konuyu açtım ya da yanlış yaptığım bir şeyler var mı anlamında.
2025 için YDT-TYT gireceğim.
Şu an netlerim YDT için 65-73 arası genelde 70 oluyor grammar konularında birkaç eksiğimden dolayı.
Günde 50-100 kelime ezberlemeye çalışıyorum denemedeki yanlışları falan analiz ediyorum genelde gerund infinitive if/wish clausedan yani ilk yerden ve clause test ten çıkıyor yanlışım genelde. 2024 YDT yapmıştım geçende 71.5 net çıktı. Biraz daha zorlasın, anlama becerimi arttırıyım diye Modadil'in YDS çözümlü modüler kitaplarını aldım daha çözmedim bu hafta başlayacağım.
Haftaya da biraz TYT'ye ara verip eksik olduğum konularda (gerund/inf if/wish) onları bitiriyim diyorum)
Günlük çalışma saati de 7 saat oluyor genelde.

TYT'de de şu an hiç girmedim ama 55 net çıkarırım diye düşünüyorum.
Türkçeden dil bilgisini kamp ile hallettim ama denemede paragraftan hala yanlışlarım çıkıyor bayağı 29-30 net anca geliyor.
Matematikten de bıyıklı matematikten gidiyorum 26. güne geldim (ilk 12 konu bitti)
Feni Türkçe matematikten sonra başlarım diyorum.

YDT içinde akın dil/modadil denemelerinden ilerliyorum yoksa başka deneme alayim mi başka yayından.
Öneriniz varsa söylerseniz çok mutlu olurum ya da katabileceğiniz bir şey.

Ayrıyeten kötü sanırım bilmiyorum günlük İngilizceden sadece okuma parçası çözüyorum 10-15 adet ve sadece kelime ezberliyorum, skills tesleri şu an çözmüyorum.

@333365 hocam forumda sizi görmüştüm yardımcı olabilir misiniz?

Dil bilgisini nasıl hallettiniz hocam, sizce sadece çıkmış sorulara bakmak yeterli olur mu?

Dil bilgisini nasıl hallettiniz hocam, sizce sadece çıkmış sorulara bakmak yeterli olur mu?
Aker hocanın Türkçe kampından hallettim bence soru bankalarındakiler çıkmışlara kıyasla çok daha zorlar, ama yinede çözmekte fayda var bir tane ne olur ne olmaz ösym nin ne yapçağı belli olmaz. Yada sadece dil bilgisini kamptan sonra deneme çözerekte yaparsın. Soru bankası olmadan. Hergün bir branş atarsan halledersin bence soru bankasız.

Aker hocanın Türkçe kampından hallettim bence soru bankalarındakiler çıkmışlara kıyasla çok daha zorlar, ama yine de çözmekte fayda var bir tane ne olur ne olmaz ÖSYM'nin ne yapçağı belli olmaz. Ya da sadece dil bilgisini kamptan sonra deneme çözerek de yaparsın. Soru bankası olmadan. Her gün bir branş atarsan halledersin bence soru bankasız.

Konu sizin ama biz soruyoruz 😅

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı