Merhabalar ben tıp öğrencisiyim ama İngilizce hazırlık okuyorum bunun içinde YDS'ye çalışıyorum ama kendi başıma çalışıyorum. İnternette YDT kampı gördüm YDS ve YDT konuları çok mu farklı YDT kampına çalışsam YDS'yi yapabilir miyim? Benim Hocam'da YDT kampı gördüm oradan gitmek istiyorum. Bilen birisi cevaplarsa çok sevinirim.
Hocam YDT Kampı sizi tatmin etmez çünkü YDS sınavında sorulan kelimeler fazla zor, YDT'de bu durum fazla olmuyor fakat özellikle YDS sınavında en ücra köşede bulunan kelimeleri özellikle seçiyorlar, zorluk anlamında da son zamanlarda YDT 70-80 ise YDS 100'dür. Arada bir fark var yani, YDT kampıyla ilerlemenizi tavsiye etmem.
Hocam YDT Kampı sizi tatmin etmez çünkü YDS sınavında sorulan kelimeler fazla zor, YDT'de bu durum fazla olmuyor fakat özellikle YDS sınavında en ücra köşede bulunan kelimeleri özellikle seçiyorlar, zorluk anlamında da son zamanlarda YDT 70-80 ise YDS 100'dür. Arada bir fark var yani, YDT kampıyla ilerlemenizi tavsiye etmem.
Ayrıca son zamanlarda durum artık İngilizce bilmeyi aştı, bazen soruları Türkçe'ye çevirebiliyorsunuz fakat Türkçesini anlamıyorsunuz.
Günlük kaç saat ayırabileceğinize ve temelinize bağlı, temel grammer konularını biliyor musunuz mesela? Çıkmış YDS sorularını çıkartıp bir çözmeyi deneyin ondan sonra bir kampa başvurun, seviyenizi bilmeden kamp almayın.
Bu sınavlarda iş okuduğunu anlamada bittiği için her gün düzenli makale vs. okunmalı ve her gün mutlaka yeni kelimeler öğrenilmeli mesela, zor bir süreç.