YDT'ye nasıl calisilir?

Arkadaşlar YDT hazirlaniyorum ama bir turlu plan olusturamadim. Nelere calismam gerek? Programim nasıl olmali?
Bende YDT çalışıyorum hocam. Açık konuşmak gerekirse bende çok bilgi sahibi değilim fakat bildiğim bazı şeyler var. Birincisi, grammarde gelişmeden aşırı yoğun reading, cloze test vs. skillslere geçmemek. Tenses, Act-Pas, Modals, Conjs ve Gerund Infinitive konularını yazdığım sırayla taktiklerini bilerek çalışırsanız genel grammari halletmiş olursunuz. Bunlardan sonra artık cloze testlere adım atmaya hatta modalsdan sonra beraberinde götürmeye başlayabilirsiniz. Genelde çoğu hatanın ilk 20 soruda çıktığını ve bunların grammar, kelime olduğunu düşünürsek bu bağlamda ilerlemek mantıklı olacaktır. Sonrasında şahsi konuşmak gerekirse en zor olanlar İngilizce en yakın anlamı bulmalar ve paragraflar oluyor. Grammar ve bunlarında skillsini bilirseniz çok daha fazla gelişirsiniz. Bu sizin zorlandığınız konuya göre değişebilir. Kelimeyi zaten dahil etmedim, kesinlikle çalışın. ÖSYM her sene popüler olan şeylerin kelimesini kullanır savaş varsa savaş sağlık sorunu varsa sağlık kelimeleri o olayların ardından gelen sınavlarda çıktığı gorulmus. Bir duzen halınde gunde 20 kelıme prepositionsları ıle calısmanız yeterlı olacaktır. Tyt kısmında da türkçe ve sosyal belirli bir noktaya gelmeden aşırı matematik abanmamanızı öneririrm. Fende zaten beleş ve kolay konular 2 3 tane oluyo son 1 ay sosyalle beraber genel tekrar yapsanız bile yeter.

Temel gramer konularını bileceksiniz. Sonrası da tamamıyla okuma, gerçekten başka hiçbir şey değil. Çok okuyacaksınız ve okuduğunuzu anlayacaksınız. Bunu yapabildiğiniz sürece sınavda başarılısınız. Sınav gramer, okuma, kelime gibi bilgilerinizi ölçüyor. Bunları ölçtüğü için bunu yapmanız yeterli olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı