YDT'ye nasıl hazırlanılır?

Daha fazla  
Herkese merhaba, direk konuya giriyorum. Bu sene YKS sınavına çalışmadan, sadece ortamı görmek için girdim. Başta optisyenlik istiyordum. Sınavdan sonra ailem, İngilizceye ilgim olduğunu bildikleri için “Neden İngilizce öğretmenliğe çalışmıyorsun?” dediler.

Bunun üzerine ChatGPT'ye İngilizce seviyemi nasıl öğrenebileceğimi sordum. Bana ufak bir test yaptı, birkaç cümle kurdurtup seviyemin A2 olduğunu söyledi.

Ben bunu nasıl geliştirebilirim? YDT'ye hazırlanırken nelere dikkat etmeliyim? Kursa gitmek istemiyorum, özel hoca tutacak maddi durumumuz da yok. Kendi başıma yapmam lazım. Sizce ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çıkmış sorular grammer ve reading seni yukarılara çıkarır. Daha yukarılara çıkmak için de daha fazla deneme daha fazla reading. Grammer kitabi önerisi: Grammer In Use. Reading için sciencedaily sitesi oldukça güzel oluyor. Ve çıkmış soru deneme test ne bulursan çöz bitir .

Hocam sürekli İngilizce bir şeyler izle İngilizce alt yazı aç anlamadıgını çeviride öğren deniyor yarında okuma yapmak için eski İngilizce ders kitaplarımı bulacağım orada bazı metinler oluyordu onlara bakacağım önümüzdeki YDT sınavına kadar hazır olmak mümkün mü benzer tecrübeye sahip olanlardan bilgi almak istiyorum bir de.

2-3 ayda grammer tam öğrensen kalan sürede full deneme ve reading yapsan dediğim gibi yukarılara çekersin kendini.

İngilizce kısmı aşırı kolay olan bir sınav herhangi bir hazırlık yapmadan 70-9 yapmıştım. O yüzden TYT'ye çalışmayı sakın ihmal etme. Kelime dağarcığı sınavdaki en önemli noktalardan biri, grammer, dil bilgin, cümle bilgin çok önemli bir cümleyi farklı kelimeleri kullanarak benzer anlamlarda çevirebildiğinde hazır olursun.
YouTube üzerindeki basit seviyeden ileri seviyeye birçok kaynak var onlarla bile gitmen sana yetecektir. Onun dışında İngilizce şarkılar, filmler ve özellikle kitapları çok öneririm. İngilizce okuduğun şeyi hayaledebiliyor duruma gelmek dilde çok fazla gelişmeni sağlar.

Teşekkür ederim bana cesaret verdi bu yorumun umarım başarılı olurum hayalıim ODTÜ İngilizce Öğretmenliği bilerek yüksek bir seviyeyi hayal ediyorum ki motivasyon olsun bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…