Yedek HDD farklı PC'lere takılırken BIOS'tan herhangi bir işlem yapılması gerekiyor mu?

FUME

Hectopat
Dostlar merhaba bir sorum var cevaplarsanız sevinirim.
Yedekleme olarak kullandığım 2TB'lık WD hard diskim var. Ömrü çabuk bitmesin diye PC'ye takılı kullanmıyorum. Bunu farklı pclere takarken BIOS'tan herhangi bir işlem yapılması gerekir mi?
Yoksa PC otomatik olarak gösterir mi? Bunu sorma sebebim vakti zamanında içinde bilgiler olan bir HDD'yi PC'ye taktıktan sonra "kullanabilmeniz için biçimlendirme gerekiyor" diye bir uyarı vermişti. Bunda da öyle bir şey yaşamak istemiyorum tavsiyeleriniz ne olur? Nasıl kullanmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer taktığınız bilgisayardaki işletim sistemi kullandığınız dosya sistemini destekliyorsa bahsettiğiniz uyarı ile büyük ihtimalle karşılaşmazsınız. Sabit diskler üstte I Am Suspect'in dediği gibi USB tarzında çalışıyor bir sıkıntı yaşamamanız gerekir.

Cevaplar için teşekkür ederim.
Bir sorum daha var, yedek aldığım hdd eski tip bir sistemde takılıydı.. Bu hddyi yeni tip PC ye taktığımda yine sorun olmaz değil mi? MBR GPT EUFI gibi tanımları biliyorum ama tam anlamıyorum o yüzden işimi garantiye almak istiyorum..
"eski(w7) ve yeni(w10) PClerin işletim sistemi Windows"

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı