Arkadaşlar selam.
İngilizce hazırlıkla beraber 5 sene üniversite okudum lisans diplomam var.
Küçük kardeşim er olarak askerlik yaptı o üniversite okumadı.
Benim tecilim eylül 17 de bitecek. Kasım değil de şubatta gitceksin dediler askerlik şubeden daha önce tecil bozdurmuştum iş yüzünden tekrar ertelemiştim.
Çevremdekiler kardeşin er olarak yaptıysa sen kesin yedek subay olarak yaparsın evde bir erkek kalsın mantığı ile seçiyorlar. Kardeşin yedek subay olamayacağından sen yedek subay olarak yaparsın diyorlar. Doğru mu söylüyorlar?
Ben yedek subay olarak kalmak istiyorum boy kilo sağlık vs. bir problemim yok sadece mülakatlar ve yazılı sınavlara gireceğim işte.
Benim için çok önemli bir konu ciddiyetle cevaplarsanız çok memnun olurum.
Kesin kalırsın diye bir kaide yok, e devlet üzerinden başvuru yaparken size soruluyor, "Yedek Subay, Yedek astsubay olmak istiyor musunuz?" diye. O kutucukları işaretledikten sonra olay tamamen şansa kalıyor.
Er olarak gidip Yedek Subay olarak geri dönmek diye bir şey yok diye biliyorum. Doğrudan askere Yedek Subay olarak gitmen lazım. Biraz şans işi yani. Genel olarak mühendislik bitirenlere Yedek Subaylık çıkabiliyor diye biliyorum.
Er olarak gidip Yedek Subay olarak geri dönmek diye bir şey yok diye biliyorum. Doğrudan askere Yedek Subay olarak gitmen lazım. Biraz şans işi yani. Genel olarak mühendislik bitirenlere Yedek Subaylık çıkabiliyor diye biliyorum.
Kesin kalırsın diye bir kaide yok, e devlet üzerinden başvuru yaparken size soruluyor, "Yedek Subay, Yedek astsubay olmak istiyor musunuz?" diye. O kutucukları işaretledikten sonra olay tamamen şansa kalıyor.
@meandrosart tek çocuk şartını bilmiyorum fakat benim arkadaşım yedek subay olarak yapıyor kendisi mühendis mezunu. Bana dediği şuydu, mühendislerin çoğuna yedek subay çıkıyor. Kesin midir sadece kendisinin bir gözlemi midir bilmiyorum.