Rica ederim. Aklına takılan bir şey olursa ilerleyen süreç içerisinde felan konuyu tekrar güncellersin.Hocam çok teşekkür ederim sağolun.
Rica ederim. Aklına takılan bir şey olursa ilerleyen süreç içerisinde felan konuyu tekrar güncellersin.Hocam çok teşekkür ederim sağolun.
Merhaba. Üniversiteyi bitirdim tecil tarihim yaklaşıyor mimar olarak mezun oldum. Daha önce mesleğe göre 1 sene boyunca maaşlı olarak askerlik yapma seçeneğini duymuştum sanırım yedek subaylık oluyor. Bu konuda çok bilgim yok sormak istediğim bazı sorular var, yardımcı olursanız sevinirim.
1- Belirli bir sınava girip ilk 10 kişi içerisinde olursak kendi istediğimiz şehri yazabiliyoruz diye bir şey duydum, bu doğru mu bilginiz var mı? Eğer doğruysa bu sınavın içeriği nedir?
2- Güncel maaşlar nedir ve mimar olarak gitme şansım nedir? Mühendisliklerde daha yüksekmiş sanırım.
3- Diyelim ki kendi istediğim bir şehir çıkmadı, erteleme şansım var mı yoksa çıkan yere o anda gitmek zorunda mıyım?
Ögretmenim, havaci olarak şubat celbinde yurt dışı sb adayi olarak Kütahya'ya gittim. %10'luk dilim vardi, 200 kisi varsa ilk 20 kisi istedigi yeri seçtiler. Son sinavdan once listeler geldi, mesela 15 tane il insaat muhendisi isterken benim branşim icin sadece İzmir ve İstanbul vardi. Bizde insaat-makine muhendisleri cok fazlaydi, tekli ihtisaslar da vardi, mesela Almanca ogretmeni var 1 tane, o adam icin gelen listede İstanbul Üsküdar yaziyor, o adamin baska bir sansi yok, mecbur oraya gidiyor. Sinav çok kolay oluyor ama eleyici olsun diye hiç bahsetmedikleri konudan birkac soru soruyorlar, yine eşitlik olursa devamsizlik, sicil no gibi seylerden siralama yapiyorlar. Ben zaten %50 ihtimal oldugu icin sinava pek calismadim, muhendisler de haril haril calisti cunku adam Balıkesir'e de gidebilir batmana da diyarbakira da gidebilir.
Erlik mi yedek subaylik mi diye sormaya bile gerek yok, oyle bir imkan varsa dusunmeden yurt dışı sb icin basvurmalisin. Yemekhanede çalisan bir er vardi, ayak ustu biraz muhabbet ettik, çocuk da ogretmenlik mezunuymus, basvurmus cikmamis, simdi iş mangasinda tüm gün yemekhanede yuzlerce metal tabldotu toplayip komi gibi calisiyor. Biz ise kendi boluk binamizdaki klasik mintikalarimiz(tuvalet, boluk önü-arkasi, kat temizligi) haricinde hiçbir iş yapmazdik, istisna olarak sadece yemekhanede yurt dışı subaylar icin yemek dagitmaya 3-5 gönüllü çikardi, onlar da sadece yemek dagitip sonra yemeklerini yerdiler, baska iş yapmazdilar, erler ise bizden sonra da orada calismaya devam ederdiler. Komutanlar bize iyi ve saygiliydilar ama erlere karşi çok daha sert ve kirici olabildiklerini de gördüm. Çünkü erleri 0 derece olarak goruyorlar, isterse ODTÜ mezunu olsun, standart er kamuflaji giydigin an adam seni dusuk goruyor, bize ise her firsatta 4 yillik uni mezunu oldugumuzu soylerdiler cunku askeriyede 4 yillik üniversite mezunu demek binlerce lise mezunu er arasindan +10 puan önde olmak gibi bir seydi.
Erler arasinda kavga, gruplaşma, zorbalik gibi meslek lisesi ayarinda olaylar dönebiliyor, yani sirf boyle sacmaliklardan kacmak icin bile yurt dışı sb düşünülür. Ayrica direkt bolumunle ilgili de bir is yaparsan hem tecrube olur hem iyi bir gelirin olur. Tavsiye ederim. Bu arada eğitim 28 gün, 70 gün yazan arkadaş yurt dışı astsubay adaylariyla karistirmis. 2 yillik mezunlari oraya gidiyor.
@AngryKebab Hocam merhaba, bende yedek astsubay olarak görev yapmak istiyorum, sol gözüm 2.5 sağ gözüm 2 0.5 astigmat var bilgisayar programcılığı mezunuyum, acaba problem yaratır mı? Bazı kaynaklara baktığımda tashih ile beraber 10/10 görme istiyorlar zaten gözlükle de bunu sağlıyorum.
Yok hocam sorun yaratmaz. Eğer çıkmaz ise bu gözden dolayı değildir. Genel olarak şansına elenmişindir.@AngryKebab Hocam merhaba, bende yedek astsubay olarak görev yapmak istiyorum, sol gözüm 2.5 sağ gözüm 2 0.5 astigmat var bilgisayar programcılığı mezunuyum, acaba problem yaratır mı ? Bazı kaynaklara baktığımda tashih ile beraber 10/10 görme istiyorlar zaten gözlükle de bunu sağlıyorum.
Merhaba hocam, astsubaylik konusunda yedek subayliktan farki var mi bilmiyorum ama saglik ocagi ve gözden dolayi devlet hastanesindeki göz muayenesinden sorun cikmadikca astsubayliga sorun olmaz, benim de hem miyop hem astigmat var, saglik ocagi beni göz hastanesine yönlendirdi, muayene oldum sorun cikmadi. Eğer bölümünüzden ihtiyaç olursa sizi alirlar gözünüz problem çıkarmaz.
Hocam bende de 1.50 miyop var, bu durum engel olur mu yedek subaylığa?
Kalbi delik olan, çapraz bağları kopmuş olan , çarpıntısı olan... ne adamları alıyorlar bir bilsenHocam bende de 1.50 miyop var, bu durum engel olur mu yedek subaylığa?
Yok olmaz, yazdigim gibi bende de var, gittigim celpteki bircok insan da gözlük kullaniyordu sorun olmaz. Çok ciddi boyutta miyop olursa o zaman zaten 6 aylik da gidemezsin direkt cürük olur ama 1,5 derece hiçbir şey degil rahat gidersin, yeter ki ihtiyaç olsun ve seni çağırsinlar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.