Yedek yüklenirken tüm harddisk silinir mi?

GordonIFreeman

Kilopat
Arkadaşlar başlıktan da anlayacagınız gibi Acronis True Image ile oluşturdugum Acronis bootable Media flashımla PC'ye yedeğimi yükleyeceğim.
Sebebi C diskim virüs kaptı ama D diskim sağlam yedeğimi C diskim ve sistem ayrıldı diskleri kapsayacak ama D diski olmayacak şekilde aldım. Sorum şu yedeği yüklerken tüm harddisk (C, sistem ayrıldı, D) dahil hepsi silinip mi C ve sistem ayrıldı diskleri yüklenecek? Yoksa sadece C ve sistem ayrıldı diskleri mi biçimlendirilip NTFS formatı ile yedek geri yüklenecek? (D diski ne dokunulmayacak mı yani?)

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer sadece C'nin görüntüsünü aldıysanız, geri yükleme işleminde başka bir sürücüye dokunmaz. Neyi yedeklediyseniz onu yükler. Sistemin işleyişi bu şekildedir.

Yine de dikkatli olmak lazım. Söz gelimi D, C'ye ait bir bölümse ve siz bölüm (partition) yerine sürücüyü tamamen yedeklediyseniz, D'yi de değiştirir.

Bu yüzden işlemi gerçekleştirirken ekrandaki yönergeleri dikkatle okumanızı tavsiye ederim. İşlem esnasında neyin nereye yükleneceği belirtiliyor.

Cevabın için teşekkür ederim konu kilitlenecek zannettim bir an.
Aynı Harddisk'i 2 bölüme C ve D olarak böldüm C'de Windows D'de oyunlarım ve fotoğraf bir de program yedekleri var. Bende Windows 10'dan 7'ye dönmeyi planlıyorum ama sistemin görüntüsünü alcam ama D çok büyük ve elimde 32 GB'lık bir flash var C'nin ve sistem ayrıldının bir görüntüsünü alıp flasha bir de Acronis Bootable'nin programını attım.
Buraya kadar her şey tamamsa (tüm harddisk değil sadece C ve sistem ayrıldının yedeğini aldım) D silinmez sanırım dediğinize göre ama sistem ayrıldının yedeğini almam lazım mı?

Acemi gibi olacamda şimdi bu sitede yanıtınızı cevap olarak nasıl işaretliyoruz yoksa yok mu öyle bir özellik?

Konuyu soru başlığı olarak açtıysanız (Konuyu açarken öyle bir seçenek var, işaretlemeniz gerekiyor.) mesajlarımdan birinin altında "En iyi cevap" ya da "Cevaplandı" gibi bir buton olması lazım. Soru başlığı olarak açılmadıysa öyle bir seçenek çıkmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…