Abu!
Hectopat
Arkadaşlar daha SSD elime salı günü akşam geçti. Windows, programlar ve GTA V kurdum. SSD'nin kendi programında 0,50 TBW kullanmışım. Bu biraz fazla mı? Yoksa normal mi?
Evet WD 1 TB Blue var.Tam teşekküllü format atmış gibisiniz. Normal sayılır. Bu da benim fakirhane. Şubatın sonlarında almıştım. 3 Ay falan geçmiş. İki kere format yüzü gördü. İdare eder. Yanında HDD kullanıyor musunuz?Eki Görüntüle 300738
Anladım teşekkürler.SU650 bende de var yeni aldım. Durum bende de başta aynı gibiydi. Problem yok.
Siz bu windows ayarlarını değiştirerek mi kullanıyorsunuz ssd yi ? Yani windows search hızlı getir gibi ayarları kapatarak ve birkaç daha ayar var forumda verilen onları yapıpda mı kullanmaya başladınız ssd nizi ?Tavsiyem; indirilenler, videolar, resimler, müzikler gibi aktif klasörleri -özellikle indirilenler- harddiskinize bağlayın. SSD'nizde sisteminiz, programlarınız ve oyunlarınız olsun. Tabii bu benim önerim uymak zorunda değilsiniz ya da daha önceden yapmış olabilirsiniz. İyi geceler.
Benim anlamadığım şu şimdi kime sorsak bu ayarlar kesin yapılmalı yoksa kısa zamanda ssd ömrü tükenir diye peki diyelim normal bir kullanıcı gitti notebook aldı içinde ssd var açtı normal hiç bir ayar dokunmadan kullandı diyelim o zaman ne olacak ? Bu hizmetlerin search ve hızlı getirin faydası olmasa windows ssd yi algıladıktan sonra kapatması gerekmez mi ?@Melih ALBAYRAK Evet. Bu da hizmetlerdeki devredışı bırakılmışlar listem. Bazıları opsiyonel tabii ki.
Eki Görüntüle 300789
Böyle kullanmak daha mantıklı geldi. Sonuçta harddiskler kadar uzun ömürlü değil SSDler.
Eki Görüntüle 300790
3 ayda siz bu kadar yapmışsınız ve iki kere format. Ben bir kere format attım. Başlangıçta Fences diye bir uygulama kullanıyorum onun etkisi olabilir mi?Tam teşekküllü format atmış gibisiniz. Normal sayılır. Bu da benim fakirhane. Şubatın sonlarında almıştım. 3 Ay falan geçmiş. İki kere format yüzü gördü. İdare eder. Yanında HDD kullanıyor musunuz?Eki Görüntüle 300738
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.