Yeni ADATA SU650 için 0.50 TBW fazla mı?

Tam teşekküllü format atmış gibisiniz. Normal sayılır. Bu da benim fakirhane. Şubatın sonlarında almıştım. 3 Ay falan geçmiş. İki kere format yüzü gördü. İdare eder. Yanında HDD kullanıyor musunuz?
F.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiyem; indirilenler, videolar, resimler, müzikler gibi aktif klasörleri -özellikle indirilenler- harddiskinize bağlayın. SSD'nizde sisteminiz, programlarınız ve oyunlarınız olsun. Tabii bu benim önerim uymak zorunda değilsiniz ya da daha önceden yapmış olabilirsiniz. İyi geceler.
Siz bu windows ayarlarını değiştirerek mi kullanıyorsunuz ssd yi ? Yani windows search hızlı getir gibi ayarları kapatarak ve birkaç daha ayar var forumda verilen onları yapıpda mı kullanmaya başladınız ssd nizi ?
 
@Melih ALBAYRAK Evet. Bu da hizmetlerdeki devredışı bırakılmışlar listem. Bazıları opsiyonel tabii ki.
Eki Görüntüle 300789
Böyle kullanmak daha mantıklı geldi. Sonuçta harddiskler kadar uzun ömürlü değil SSDler.
Eki Görüntüle 300790
Benim anlamadığım şu şimdi kime sorsak bu ayarlar kesin yapılmalı yoksa kısa zamanda ssd ömrü tükenir diye peki diyelim normal bir kullanıcı gitti notebook aldı içinde ssd var açtı normal hiç bir ayar dokunmadan kullandı diyelim o zaman ne olacak ? Bu hizmetlerin search ve hızlı getirin faydası olmasa windows ssd yi algıladıktan sonra kapatması gerekmez mi ?
 
Arkadaşlar şimdi de 1,12 TBW oldu. Ne yapıyorum ben anlamıyorum. 1 haftada 1 TBW oldu.
Tam teşekküllü format atmış gibisiniz. Normal sayılır. Bu da benim fakirhane. Şubatın sonlarında almıştım. 3 Ay falan geçmiş. İki kere format yüzü gördü. İdare eder. Yanında HDD kullanıyor musunuz?Eki Görüntüle 300738
3 ayda siz bu kadar yapmışsınız ve iki kere format. Ben bir kere format attım. Başlangıçta Fences diye bir uygulama kullanıyorum onun etkisi olabilir mi?
 

Dosya Ekleri

  • ADATA.jpg
    ADATA.jpg
    174,3 KB · Görüntüleme: 125
İnternetten baktım program ne programı diye. Bir tür kısayol programıymış. Ben de rainmeter kullanıyorum. Bu gibi programlar RAM kullanır, disk kullanımında gözle görülecek derecede bir değişiklik yapmaz. İndirme yapıyor musunuz? Torrent kullanıyor musunuz? Eğer bunları yapıp ve de SSD'nize indiriyorsanız harici harddiskiniz var ise indirmeleri ona yönlendirin. Aksi takdirde SSD'nin ömrü kısalır.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı