Çözüldü Yeni aldığım M.2 SSD çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SozetsuY

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Cruical P3 1TB
Anakart
Gigabyte B360
Merhaba değerli Technopat haber ailesi, Crucial marka 1TB yeni bir M.2 SSD(P3) aldım fakat bir sistemim bir türlü görmüyor, internette olan her çözümü denedim, anakartım Gigabyte(B360)sorunsuz aynı SSD başka Gigabyte anakartlı sistemde çalıştı her şey uyumlu ve doğru takıyorum inanın neredeyse her yolu denedim ama kaldı çözüm yolu yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS'a girin. BIOS dili Türkçe ise çevre birimleri (İngilizce-peripherals) seçeneğine gelin. Listedeki 13. sırada NVMe SSD'ler ile ilgili ayarlar mevcut.

Evet hocam, no device found diyor.

Konu çözülmüştür, anakart NVMe SSD desteklemiyor. SATA konektör ile çözüldü. İlginiz için teşekkürler. Konu kilitlenebilir.
Evet hocam, no device found diyor.

Konu çözülmüştür, anakart NVM SSD desteklemiyor sata konektör ile çözüldü ilginiz içim teşekkürler. Konu kilitlenebilir.
Anakartınız NVMe protokülünü destekliyor. Ama bu Crucial P3 SSD versiyonunu desteklemiyor galiba. Anakartın destek sayfasında PCIE Gen4x4 veri yolunu kullanan SSD'leri bile desteklediği yazıyor. Elinizde 500 GB gibi bir boyuta sahip başka NVMe M2 SSD var ise deneyebilir misiniz? Ayrıca BIOS sürümünü belirtebilir misiniz?

Ben de öyle gördüm ama… Bios sürümü: F17

BIOS sürümünüz güncel. Anakartınız elinizdeki SSD'nin kontrolcüsünü desteklemiyor olabilir. Ya da SSD'yi başka bir bilgisayara takarak ürünün güncellemesi var ise Crucial Storage Executive Tool programı ile güncellemeye çalışın. Başka bir seçenek olarak ürünü başka bir bilgisayarda tamamı ile Diskpart aracı ile sıfırlayın. Bunun için;
Windows bilgisayarda arama yerine CMD yazın ve yönetici olarak çalıştırın. Diskpart yazın ve SSD kaç numara da gözüküyor ise Sel Disk X komutunu girin. SSD seçildikten sonra Clean komutunu yazın. Daha sonra Exit komutu ile CMD ekranından çıkın. SSD'ye yazılımsal olarak tekrar müdahale etmeden daha sonra anakartınıza bu şekilde takın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…