Yeni alınan akıllı saat kaç saat şarj edilmeli?

Liberte Sergen

Kilopat
Makaleler
16
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Xiaomi Redmi Watch 2 Lite aldım, şarj ettim %100 oldu. Telefonlarda 6 saat muhabbeti falan vardı, saatlerde geçerli mi? Kaç saat şarjda kalmalı?

Telefonlarda da akıllı saatlerde de o muhabbet pek kalmadı. Tam şarj olana kadar şarj edin sonra kullanmaya başlayın. Beklememiz gerekmiyor.

Pil aşınmasını en aza indirgemek için şarj yüzdesini %20 ile %80 arasında tutmakta fayda var. Bunun dışında dolana kadar şarj etmek kâfi.

O muhabbet bayağı eskide kaldı hocam artık her yeni cihazı %100 olunca çıkartabilirsiniz zaten 100 olduktan sonra güç almayı bırakırlar.

Telefonlarda da akıllı saatlerde de o muhabbet pek kalmadı. Tam şarj olana kadar şarj edin sonra kullanmaya başlayın. Beklememiz gerekmiyor.

Pil aşınmasını en aza indirgemek için şarj yüzdesini %20 ile %80 arasında tutmakta fayda var. Bunun dışında dolana kadar şarj etmek kâfi.

Önce sıfırlayıp ondan sonra 100 de 100 dolana kadar bildiğim.

Teşekkürler arkadaşlar, sağ olun. Çıkardım şu an bu arada %100'den %1'e kaç saatte inmesi gerekiyor. Net bir bilgi bulamadım tam.

O cihazdan cihaza değişir hocam inceleme videolarında söylerler genelde. Pil sağlığı için genelde %20 ile %80 arasında tutulması önerilir ancak hiç uygulamıyorum.

O cihazdan cihaza değişir hocam inceleme videolarında söylerler genelde. Pil sağlığı için genelde %20 ile %80 arasında tutulması önerilir ancak hiç uygulamıyorum.
Bu pilin türüne bağlı. Şu an çoğu akıllı cihazda lithium polymer pil kullanılıyor. Bu pil ise döngülerle aşınıyor. %0'dan %100'e şarj ettiğinizde 1 tam döngüyü tamamlarken %20'den %80'e şarj etmek cidden çok daha az döngü yapar. Tam net değerler vermek zor ama en iyi yöntem bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…