Yeni Alınan AOC 27G2U 144 Hz'de çalışmıyor

MetalCh3

Hectopat
Bu sabah elime ulaşan AOC marka 27G2U/BK ürünümde bir sıkıntıyla karşılaştım. 120 Hertz'te çalıştırabiliyorum, 144 menüden çıkıyor ve tıklıyorum ancak görüntü buradaki fotoğraftaki gibi oluyor.

Bu sabah ilk takıp çalıştırdığımda en sağ tarafta açılıp kapanan birkaç piksel vardı ancak monitöre giren kabloyu Laptop'a Laptoptakini de monitöre bağladım çözüldü.

HDMI ile Laptop'a bağlıyorum, dizüstümde Display Port yok. Sizce sıkıntı kabloyla mı ilgilidir yoksa monitörle mi? Bana verilen HDMI kablo kutunun içinden geldi onun da fotoğraflarını ekledim. Kutunun içinden çıkan Hotron diye bir marka internetten baktım, fotoğrafı mevcut.

Görüntü bozulmadan maksimum 120 Hz. yapabiliyorum. 144'te görüntüdeki gibi oluyor.

Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler.

Bende 24İnçi var. Ve şuan forumda Windows 10'dan tüm yazdığım yorumlarları bunla yazdım ve bunu kullanıyorum Pc kurduğumdan beri
DP'dan, 144Hz
HDMİ'dan, 120Hz veriyor. Ve benim monitörümde yanında Display port ve Hdmi kablosu çıktı.
-Sendede o olacaktır, DP tak.

Hayır, hdmi 120 hz ile sınırlı değildir. Kablonun kaliteli olduğundan ve belli hdmi standartını desteklediğinden emin olun. Eğer laptopunuz yeni hdmi standartlarında değilse sorun ondan da kaynaklanıyor olabilir.

Dosya Ekleri

• 130E723F-AFB1-46EC-A53C-5681B99488C6.png
    231,5 KB · Görüntüleme: 69

Dostum monitörün yanından çıkan kablo kalite falan yok yani bu monitör zaten display + HDMI diye satılan bir monitör. Mecburen dipslaydan görüntü alacaksın.

Açık ve net bundandır bence de.

Kutudan çıkan HDMİ'ı diyoruz?
Üreticinin kutu içine varsayılan koyduğu HDMİ, Eğer DP varsa ikinci planda kalır
-Mesela Asus 280HZ monitöründe, DP'dan 280HZ. HDMİ'dan, 240HZ alıyor.
-60HZ başka bir monitör kullandığımda, DP'dan 60HZ. HDMİ'dan 59HZ alıyordum
-Ve bunun çoğu örneği var demiyecem, Komple tüm monitör firmalarında durum böyle.
-Ekstradan Kutudan çıkan Dp'dan, Daha iyi HDMİ alırsın. Monitör ana hzine çıkarsın. O olabilir ama varsayılandan, DP varsa ve varsayılan HDMİ ile deniyeceksen olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…