Yeni alınan B450 anakart BIOS güncelleme

TheWhitess

Hectopat
Asus TUF B450 alacağım. Kendim BIOS uptade ihtimalim var mı? Yoksa alacağım yerden rica mı etmem lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Artık güncelleme, BIOS menüsünden birkaç tık ile internet bağlantısı üzerinden yapılıyor. Gerçekten çok kolay.

Asus TUF B450 alacağım. Kendim BIOS uptade ihtimalim var mı?
BIOS güncellemesi yapmak için öncelikle USB belleğe ve güncelleme dosyasına ihtiyacınız var. Anakart üreticinizin sitesinden bulabilirsiniz ama yanlış BIOS yüklememeye çalışın. Her ASUS anakarta aynı BIOS yüklenmiyor tabii ki.

Eğer bahsettiğiniz gibi anakartınız "ASUS TUF B450-PLUS GAMING" ise Windows 10 64 Bit BIOS'unu buradan indirebilirsiniz.

ASUS anakartlar için BIOS güncelleme rehberi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok kolay bir işlem aslında. BIOS dosyasını boş bir USB'ye atıp kolayca güncelleme işlemine geçiyorsunuz. Yine de dikkatli olun ve yanlış bir işlem yapmadığınızdan emin olun.

Ama 3600 alacağım. BIOS'suz olacağı için çalışır mı? Okuduğum bazı yerlerde 2. nesil bir işlemciyle çalıştırıp BIOS güncellemesi yapmam gerektiği yazıyor.

MSI'ın çoğu B450 anakartında BIOS güncellemesi için işlemcinin takılması gerekmiyor. Örneğin bu anakart B450 Bazooka Plus. Aynı özellik Tomahawk, Pro MAX, Pro Carbon AC, Gaming Plus, Titanium, Mortar, Pro modellerinde de var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benimde merak ettiğim birşey var.Gigabyte anakartım var bios update yapmak istiyorum sitesine girdiğimde son sürüm F13 ama güvenlik ile iligli birşey yazıyor F12 de ise 9.nesil işlemci desteği yazıyor.F13 sürümü F12 yi kapsıyor mu yoksa ikisinide inidirip sırasıyla update mi yapmam gerekiyor ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…