Yeni alınan bilgisayara hangi programlar kurulmalı?

İskender kebap

Megapat
Daha fazla  
Merhaba herkese iyi forumlar dilerim. Yakın zamanda ilk kez bir sistem topladım ve buna Driver'lar ve standart programlar hariç hangi programları indirmeliyim?

Sistemim:
Ryzen 5 2600
Gigabyte B450M S2H
Gigabyte GTX 1650 SUPER
crucial 8 gb 3000Mhz Ram
WD10EZEX 1 TB 7200 Rpm HDD
XIGMATEK SIROCON III X-POWER 600W 80 PLUS RAINBOW FAN TEMPER CAMLI GAMING KASA

Son düzenleme:
Bir liste vermeye gerek yok. Neye ihtiyacınız var ise onu kurun. Zaman ile neye ihtiyacınız var ve hangi programları kuracağınızı öğrenirsiniz.

MPHC X64 , VLC ve QuickTime player gibi programları önerirm.
Ayrıa MSI Afterburner kurabilirsiniz. Kullanışlı bayağı.

Onum haricinde Crystap Disk Mark, CPU-Z, Cinebench R20 gibi sisteminizi test eden programlar öneririm, test yaparsınız.

Eğer ihtiyaç hissediyorsanız da Antivirüs kurabilirsiniz.

@Silinen üye hocama katılıyorum. Biz söyleriz, yüklersiniz, hiç kullanmazsınız boş yere yer kaplar. Gerek yok.

Yine de söyleyeyim ben:
Opera GX (herhangi bir tarayıcı da olur, fark etmez)
360 Total Security (herhangi bir antivirüs de olur, fark etmez)
Steam
LibreOffice
Speccy
Notepad++
MSI Afterburner.

@Silinen üye hocama katılıyorum. Biz söyleriz, yüklersiniz, hiç kullanmazsınız boş yere yer kaplar. Gerek yok.

Yine de söyleyeyim ben:
360 Total Security
Steam
LibreOffice
Speccy
Notepad++
MSI Afterburner.
Hocam 360 Total son zamanlarda iş yapmıyor diye duydum. Bilmem ne kadar doğru.
LibreOffice yerine zaten Microsoft 365 gelmiyor mu ?

Oyun Oynarsınız.Film izlersiniz.Her şeyi yaparsınız.O yüzden K-lite Codec Pack ve Nvıdıa PHYSX ve visual paketleri yanında da framework.

Hocam 360 Total son zamanlarda iş yapmıyor diye duydum. Bilmem ne kadar doğru.
LibreOffice yerine zaten Microsoft 365 gelmiyor mu?

365 geliyor ama Online sürümü geliyor ve kısıtlı özellikleri. Kısacası gereksiz ve çöp. Silmenizi öneririm.

360 Total Security ham ve saf hali ile biraz cılız. Bitdefender ve Kunpeng motorlarını tıklayıp kurunca mükemmel oluyor ama.

Burada öğrenmek istediğim şey her parçaya özel programların olup olmadığı mesela kasamın fan kontrolünü yapabilmem için özel bir program gibi çünkü araştırdım ve bulamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…