Çözüldü Yeni alınan bilgisayarda Windows anormal olaylar oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hacıbakir

Hectopat
Kek günü
Daha fazla  
RAM
16GB VIPER STEEL 3200Mhz PVS416G320C6K PATRIOT 2x8
SSD veya HDD modeli
512GB PATRIOT P320 3000/2200MB/s NVMe M.2 SSD
Ekran kartı
POWERCOLOR RX 7600 8G-F GDDR6 128Bit
Anakart
COLORFUL BATTLE-AX A520M-K M.2 V14 DDR4 3200MHz mA
İşlemci
AMD RYZEN 5 5600 3.5 GHz 35MB AM4 MPK İŞLEMCİ
Arkadaşlar 3 hafta önce falan yeni bir kasa aldım(hazır sistem/incehesap).kasa Windows kurulu şekilde geldi ben de silip yeniden kurmadan direkt devam ettim. Dün oyun oynarken aniden bilgisayar kendını kapadı ve açtığımdaysa "Windows düzgün yüklenmemiş gibi görünüyor" hatası verdi mavi ekranda. Ben de format attım. Bugün öğleden sonra kurulumu tamamlamıştım tekrar oyuna kaldığım yerden devam edeyim dedim birkaç saat sonra tekrar bilgisayar kendiliğinden kapandı. Ancak bu seferki dünden farklı, dün bilgisayarı tekrar açtığımda Windows benim kullanıcım dışında "wsiaccount" diye bir kullanıcı vardı ve benım kullanıcımın PIN'i yoktu. Bugünkünde sadece bilgisayarı kendiliğinden kapadı. Bunun formatlamadan bir çözümü var mı veya kasayı teknik servise falan mı götürmem gerekir?

Not: Formatlarken SSD'yi biçimlendir kısmında temiz kurulum olsun diye her şeyi ilk önce silip sonra yeni ye bastım sonrasında da kurulum adımlarını takip ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikle AMD'den en son chipset sürücüsünü yükleyin. Ardından Aygıt Yöneticisi'ne girin, sorunlu aygıta sağ tıklayın, Sürücüyü Güncelleştir'i seçin, sürücü yazılımı için bilgisayarıma göz at seçeneğini kullanıp, şu klasörü seçmeyi deneyin isterseniz.
C:\Program Files(x86)\AMD\Chipset_IODrivers\PSP Driver\
Minidump dosyanız varsa paylaşır mısınız?

ben bulamadım o dosyayı

Bir sonraki mavi ekranda kontrol etmeyi deneyebilirsiniz o halde.

Sürücüleri manuel olarak mı kurdunuz?
windows uptade le yaptım güncellemeleri. laptopda böyle hepsini güncel yüklemişti. bi ekran kartını amd nin uygulamasını yüklerken uygulamanın kendisi güncelledi son sürüme(25.3.1).

Önceki sürücülerden birine dönmeyi dener misiniz ekran kartınız için?
eski sürüme aldım bide bişey sorabilirmiyim aygıt yöneticisini açtığımda PCI ENCRYPTİON/Decryption Denetliyicisinin sürücüsü yoktu onun sürücüsünü yüklemem gerekiyormu önemli bişey mi?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-07 222117.png
    68,2 KB · Görüntüleme: 21

Donanım kimliğini paylaşır mısınız ilgili aygıt için, sorunun kaynağı bu olabilir diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…