Çözüldü Yeni alınan bilgisayarda Windows anormal olaylar oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hacıbakir

Hectopat
Kek günü
Daha fazla  
RAM
16GB VIPER STEEL 3200Mhz PVS416G320C6K PATRIOT 2x8
SSD veya HDD modeli
512GB PATRIOT P320 3000/2200MB/s NVMe M.2 SSD
Ekran kartı
POWERCOLOR RX 7600 8G-F GDDR6 128Bit
Anakart
COLORFUL BATTLE-AX A520M-K M.2 V14 DDR4 3200MHz mA
İşlemci
AMD RYZEN 5 5600 3.5 GHz 35MB AM4 MPK İŞLEMCİ
Arkadaşlar 3 hafta önce falan yeni bir kasa aldım(hazır sistem/incehesap).kasa Windows kurulu şekilde geldi ben de silip yeniden kurmadan direkt devam ettim. Dün oyun oynarken aniden bilgisayar kendını kapadı ve açtığımdaysa "Windows düzgün yüklenmemiş gibi görünüyor" hatası verdi mavi ekranda. Ben de format attım. Bugün öğleden sonra kurulumu tamamlamıştım tekrar oyuna kaldığım yerden devam edeyim dedim birkaç saat sonra tekrar bilgisayar kendiliğinden kapandı. Ancak bu seferki dünden farklı, dün bilgisayarı tekrar açtığımda Windows benim kullanıcım dışında "wsiaccount" diye bir kullanıcı vardı ve benım kullanıcımın PIN'i yoktu. Bugünkünde sadece bilgisayarı kendiliğinden kapadı. Bunun formatlamadan bir çözümü var mı veya kasayı teknik servise falan mı götürmem gerekir?

Not: Formatlarken SSD'yi biçimlendir kısmında temiz kurulum olsun diye her şeyi ilk önce silip sonra yeni ye bastım sonrasında da kurulum adımlarını takip ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikle AMD'den en son chipset sürücüsünü yükleyin. Ardından Aygıt Yöneticisi'ne girin, sorunlu aygıta sağ tıklayın, Sürücüyü Güncelleştir'i seçin, sürücü yazılımı için bilgisayarıma göz at seçeneğini kullanıp, şu klasörü seçmeyi deneyin isterseniz.
C:\Program Files(x86)\AMD\Chipset_IODrivers\PSP Driver\
PCI\VEN_1022&DEV_1486&SUBSYS_14861022&REV_00
PCI\VEN_1022&DEV_1486&SUBSYS_14861022
PCI\VEN_1022&DEV_1486&CC_108000
PCI\VEN_1022&DEV_1486&CC_1080

Öncelikle AMD'den en son chipset sürücüsünü yükleyin. Ardından Aygıt Yöneticisi'ne girin, sorunlu aygıta sağ tıklayın, Sürücüyü Güncelleştir'i seçin, sürücü yazılımı için bilgisayarıma göz at seçeneğini kullanıp, şu klasörü seçmeyi deneyin isterseniz.
C:\Program Files(x86)\AMD\Chipset_IODrivers\PSP Driver\

Çözüm
ŞİMDİDE amd adrenalin uygulaması açılmıyor ekran kartını tekrar son sürüme alsam açılır mı

Sürücülerinizi DDU ile kaldırmıştınız değil mi daha önceden?
az önce işte aygıt yöneticisinden sürüyücüyü geri al mı ne seçeneği vardı ona tıkladım 2023 te ki sürümüne geçti son güncel sürümde 2025 e noldu bilmiyorum

not:tekrar güncelledım(son sürümü silmemiş otomatik güncelleştir yaptım aygıt yöneticisinden) şimdi amd nin uygulamasına tekrar girmeyi deniyorum

2 görsel paylaştımda birinde uyglamada da chipset yazıyorda o mu emin olamadım webden aradımda son sürümümü indiriyim yoksa 3 sürümüde yüklimmi ne olur olmaz diye

galiba oldu denetim masasında uygulama kaldır kısmında amd chipset diye bi uygulama var ve aygıt yöneticisinde sarı uyarı simgesi olan bi donanım yok

Dosya Ekleri

• CHİPSET UYGULAMA.png
    29,5 KB · Görüntüleme: 21
  • CHİPSET WEB.png
    112,7 KB · Görüntüleme: 21
  • denetim masası.png
    190,1 KB · Görüntüleme: 23
  • aygıt yöneticisi.png
    36,4 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
"PATATES"inizin sorununun çözülmesine sevindim.
çok saolasın

"patates"inizin sorununun çözülmesine sevindim.

Dostum dün gece oyunda kaldiğım yerden devam edeyim dedim tekrar ayni şey oldu ekran gitti(siyah ekran oldu) yanda sistem calisiyor ama bosta calisiyor(monitörüm ekran verecek bir şey oldugunda acma kapama dugmesinin yaninda bir şey beyaz oluyor ama ekran verecek bir şey olmiyinca sari oluyor) simdi kasanin icindeki parcalari kontrol edeceğim duzgun takilmismi diye.

Not: Aygıt Yöneticisi'nden ve diger guncellemeleri falan da kontrol ettim bir sıkıntı yok. Mavi ekranda gostermedi minidump dosyasi o yuzden cikmamis olmali.

Şöyle kontrol ettim sıkıntı yok zaten sistemi İncehesap montajlayıp göndermişti bir ekran kartını biz takmıştık sorun bulamadım babamda baktı bulamadı benim aklıma bir tek şey geliyor sistemsel veya yazılımsel değil de güçten yana olabilir mi diye yani prizden yetersiz güç aldığından dolayı veya kabloların düzgün takılmamasından dolayı olabilir mi acaba çünkü mavi ekran vermiyor sistemde herhangi bir guncelleme icin yeniden baslatildi da demiyor guncellemeleri kontrol ettim suruculerde guncel ee kasanın icinde her şey saglam ve duzgun kurulu baska bir şey kalmiyor geriye aklıma gelen.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…