Yeni alınan fan durup tekrar çalışıyor

Rambo01

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Hıkvısion 8+8 cl16 3200 mhz
Anakart
Gigabyte b450 s2h
Bugün yeni bir işlemci ve fan aldım ikisi de sıfır işlemci AMD Ryzen 5 5600 fan revange. Önceden stok fan vardı şimdi yeni aldığım bu fan sürekli iki saniyede bir çalışıp duruyor çalışıp duruyor. Sorun sizce neden kaynaklı olabilir? BIOS'tan fanın hızını en yükseğe çektiğimde düzeliyor fakat çok sesli çalışıyor bu durumu nasıl çözebilirim?

Dosya Ekleri

• IMG_1123.jpeg
    IMG_1123.jpeg
    122 KB · Görüntüleme: 37
Bugün yeni bir işlemci ve fan aldım ikisi de sıfır işlemci AMD Ryzen 5 5600 fan revange. Önceden stok fan vardı şimdi yeni aldığım bu fan sürekli iki saniyede bir çalışıp duruyor çalışıp duruyor. Sorun sizce neden kaynaklı olabilir? BIOS'tan fanın hızını en yükseğe çektiğimde düzeliyor fakat çok sesli çalışıyor bu durumu nasıl çözebilirim?

BIOS'a girip fanı optimize etmeyi denediniz mi mevcut sıcaklık ve kullanıma göre PC kendisi ayarlar hızını.

Girdiğimde işlemci ayarlarına giriyorum orada da bunların aynısı çıkıyor.

BIOS'a giriş yaptıktan sonra Smart fan kısmına girmeniz gerekiyor orada optimize veya kalbire etme gibi bir seçenek var ona tıkladıktan sonra fanlar bütün seviyelerde çalışıt kısa bir süreliğine hatta durur bile ardından anakarta göre fanlar ayarlanır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı