Yeni alınan FSP vita GM850 güç kaynağını prize takınca sigorta atıyor

Tommy Wiseau

Decapat
Daha fazla  
Yeni topladığım sistem için FSP vita GM850 güç kaynağı aldım. Prize takar takmaz sigorta atıyor. Güç kaynağını arkada bulunan düğmeden kapalı hale getirerek prize takmama rağmen yine sigortalar attı. Ekran kartı 9070XT Nitro+ ve 12VHPWR güç girişi kullanıyor, şimdiye kadar bu girişten çok sıkıntı yaşayan olmuştu. Sizce bununla ilgisi var mı?

Her şeyi doğru taktın mı? Bir yerde kısa devre varki atıyor. Ve PSU'daki sigorta mı atıyor? Yoksa evdeki mi? Eğer evdeki sigorta PSU'daki düğmeyi kapatmana rağmen atıyorsa priz ya da kablo sıkıntılırdır. Farklı priz ve kablo ile dene.

Hocam hem açık hem kapalı denedim iki kere attı sigorta. Düğme kapalıyken bile minimal bir güç çekme ihtimali var mı? O zaman tesisat veya kablodan şüphe duyacağım.

Hocam hem açık hem kapalı denedim iki kere attı sigorta. Düğme kapalıyken bile minimal bir güç çekme ihtimali var mı? O zaman tesisat veya kablodan şüphe duyacağım.
Hayır çekmez hocam. Tesisatta sıkıntı olabilir. Farklı priz ile deneyin.

Hayır çekmez hocam. Tesisatta sıkıntı olabilir. Farklı priz ile deneyin.
Hocam teşekkür ederim yardım için. Şimdi sorunsuz çalışıyor. Sorun olarak tespit ettiğim şey, Kutudan sadece dört vida çıktığı için kafam karıştı. Dağınık çalıştığım için ekran kartının bracketinden çıkan üç vidayıda aynı kutudan çıktı zannettim. Bu vidalar kalınlık olarak aynıydı ama daha uzundu. Psudan çıkan kısa vidalarla beraber onlarıda montajladım. Bracket vidalarını çıkarınca sorunsuz çalışmaya başladı. Olması gerekenden daha uzun bir vida takmak böyle bir soruna yol açabilir mi? Belki uzunluğudan dolayı PSU komponentlerine değmiştir diye bir teori kurdum kafamda. Hiç anlamadığım olaylar olduğu için merak ettim.

Evet bu mümkün hocam.

Alttaki uzun vidalar PSU’nun iç bileşenlerine değmiş olabilir. Vida metal olduğu için ve PSU’nun şasisi toprağa bağlı olduğundan, bir iletken noktaya temas ettiyse kısa devre yapması mümkün.

Çok teşekkürler ederim hocam. Sayende çok fazla ihtimali eleyip sorunu tespit edebildim. Emeğine sağlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…