Yeni alınan HDD nasıl biçimlendirilir?

th_rng9

Hectopat
Yer
Kahramanmaraş-Hatay
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 2600
ROG Strix RX570
Asus Prime A-320
Gskill Ripjaws V 8x2 3200mhz

İphone 11 128GB
Meslek
Öğrenci, Siyaset, Maden, İnşaat. Her masada varız.
Halihazırda 500GB'lık bir SSD kullanıyorum fakat bugün 2. el 500GB'lık bir HDD aldım. Kasaya taktıktan sonra sistem direkt tanıdı. Dosya yöneticisine girdim. Normalde kullanmış olduığum ve içerisinde Windows 11 kurulu olan SSD C diski olarak gözüküyordu zaten. Ama HDD taktıktan sonra D, e gibi farklı diskler oluştu. D diski 319GB,'e diski ise 145 GB olarak gözüküyor. Bunların hepsini tek bir disk olarak D diskinde kullanmak istiyorum. Birçok yol denedim fakat farklı farklı uyarılar aldım. Formattan başka çözümüm var mı?

Dosya Ekleri

• image.png
    168,5 KB · Görüntüleme: 44
Birimi sil diyebilir misin E diskine.

"Disk 1" üzerindeki tüm bölümlere sağ tıklayıp "Birimi sil" seçeneği ile siliniz. Ardından kalan siyah yere sağ tıklayıp yeni bir birim oluşturabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• image.png
    158,9 KB · Görüntüleme: 28
Ortada kalan bölümü de silmelisiniz, Windows'un Disk Yönetimi yazılımı ile iki ayrı ayrılmamış alanı birleştiremiyorsunuz.

Silinebiliyor ise arada kalan o bölümü de silin, silmek istemezseniz MiniTool Partition Wizard ile belki iki ayrılmamış alanı birleştirebilirsiniz.

orası önemsiz zaten windowsun kendi ayırdığı bir alan. onun içinde uğraşamam

Orası önemsiz zaten Windows'un kendi ayırdığı bir alan. Onun için de uğraşamam.
O zaman MiniTool Partition Wizard yazılımını indirip, onunla o bölümü en sona veya en başa kaydırmayı deneyin. İki ayrılmamış alanın arasında disk bölümü kalırsa iki ayrılmamış alanı Windows Disk Yönetimi ile birleştiremezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…