Yeni alınan iPhone 14 Plus pil sağlığı erimesi normal mi?

ogunfoan

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MacBook Pro M1, 8GB RAM, 256GB SSD
Meslek
Bilgisayar Programcısı, seneye mühendisi.
Selam, 28.12.2022 tarihinde bir iPhone 14 Plus satın aldım. Aldığım telefon bir yurt dışı ürünü. Telefonu ilk kez ben açtım ben aktifleştirdim. IMEI kontrolü yaptım kutudakiyle aynı mı ya da Apple'ın sitesindeki garanti süresi duruyor mu vs. telefonla ilgili hiçbir sorun görmedim ve kullanmaya başladım. Şu an 16.01.2024 yani kısaca 1 yıl ve 18 gün geçti olarak hesaplayabiliriz. Pil sağlığına dikkat eden biriyim hiç 20'nin altına indirmedim ve mümkün oldukça da 80'in yukarısına çıkartmamaya çalışıyorum. Bunlara rağmen şu an pil sağlığım 90 görünüyor. Görece olarak daha hızlı bitiyor şarjım bunu da hissettiriyor bana. Bu normal bir durum mu? Çok yoğun bir kullanımım yok günlük ekran sürelerim de uçuk sayılar değil. Günde 2-3 saat civarı bir ekran sürem var, bunu genelde toplu taşımada yapıyorum zaten yol bitene kadar. Oyun vs. de oynayan bir tip değilimdir. Telefonda mı sorun var yoksa bende mi? Şimdiden fikirleriniz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet iyi bir durumda hocam 1 yıl oldu benim de pil sağlığı 89 ama ben çok dikkat etmiyorum şarj durumuna. 14 Pro benimki.

Yillik bazda yuzde 10 dusus normaldir bunu Apple'da diyor ama siz yogun kullanmiyorum demissiniz bu kadar dusmesi garibime gitti. Ben de 4 yillik iPhone var ben de sizin gibi oyun oynama gunde 2-3 saat bakarim telefona pil sagligim yuzde 86. Yine de sizde sorun oldugunu sanmiyorum. Yuzde 20-80 yapmaniza gerek yok pili 20'nin altina dusurmeyin ve cihaz sarj olurken cihazla ugrasmayin yeter. Tam dolum yapabilir, istediginiz pil yuzdesinde sarja takabilirsiniz.

Bence normal ya
Bende 24 Mayıs 2023 te teknosadan 0 iPhone 14 aldım. İlk aylar dikkat ediyordum şarja akşam takar sabah çekerim 100 olmadan çekmem falan pil sağlına bakıyorum azalıyor. Hızlı azaldığını düşünmüşüyordum sonra bir şey olmaz neyse en kötü değiştiririm dedim kafama göre şarja takmaya başladım mesela dışarı çıkacağım hemen 15 20 dakika takıyorum zaten 50 şarj oluyor en kötü o şekilde kullanmaya başladım. Şu an pil sağlığım 95. 95 e kadar hızlı düşmüştü ama öyle kullanmaya başladım geceleri takmamaya başladım tam dolmadan çekmeye başladım yavaşladı sağlık düşüşü.

Normal değil hocam öncelikle iki ihtimal var:
1- Yazılım güncellemesi yapıyorsanız elbette düşecektir.
2-Bazı cihazların pilleri daha hızlı eskiyor anlamadığım şekilde. Kronik olabilir.

Hocam %80 yukarısına çıkarmadan mı kullanıyorsunuz telefonu? Komik gerçekten para verip aldığınız şeyi tam verimli kullanmamak gibi bir şey, bu kadar takıntılı olmayın bu konularda sonuçta 3-4 yıl sonra telefon her türlü eskiyecek, batarya eskime durumu normal 1 yıla göre, 2 yıl sonunda %85 civarına düşecektir

2-Bazı cihazların pilleri daha hızlı eskiyor anlamadığım şekilde. Kronik olabilir.

Düzenli olarak bütün güncellemeleri yapıyorum. Son çıkan telefonu kullanıyorken yapmamak çok sağlıklı değil zaten yapılan güncellemeler en çok son modellerdeki hataları düzeltmek için oluyor genelde.

Aksine o kadar para verip aldığım şeyi verimli kullanma yöntemi bu zaten. Lityum iyon pilleri sağlıklı tutmak için yapılan bir hareket bu.

Biraz araştırınca herkeste olduğunu görebiliyoruz gerçekten. Kaçış yok bir noktadan sonra pili değiştiricez.

Tamam hocam ben uyarayım da 3 ay sonra da 87'ye düştüğünde soru işareti olmaz en azından.

%20 altına düşürmek evette %80'in üstüne çıkarmamak ilginç

Yazılım güncellemesi yapmasakta olmuyor hani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…