Yeni alınan iPhone 16 Pro nasıl şarj edilmeli?

Yer
İstanbul, Gaziosmanpaşa
Dün yeni iPhone 16 Pro 256 GB satın aldım. Gayet memnunum bataryasıda gayet 1 günü rahat çıkarıyor ancak sağlığını hızlı düşürmek istemiyorum başlangıca göre nasıl şarj etmeliyim? Normalde pil seviyesi %20'lere veya %30'lara gelince şarja takarım %70'e gelince bırakırım ve gece yatmadan takarım sabah çekerim.

Bataryayı en fazla %80'e kadar şarj edin. Mümkünse bataryayı tamamen doldurmaktan kaçının ve cihazınız şarj uyarısı vermeden önce şarja takın.

%20'de takın %80'de alın. Ayarlar- pil bölümünden 80 sınıra ayarlayın ki siz unutsanız bile telefon 80'de kessin.
Orijinal adaptör ve kablo kullanın.
Araba yerlerinde vs. olan kablosuz şarj, MagSafe gibi şeylerde mümkün mertebe şarj etmemeye çalışın.
Şarjda kullanmayın.
Şimdi en önemli madde: Telefonunuza yazılım güncellemesi yapmayın. Pil sağlığı olsun, kamera kalitesi olsun, genel performans olsun planlı eskitme ile çok hızlı bir şekilde düşürülüyor. Tabi cihazınız daha son model ve yeni bunu henüz anlamazsınız ama bundan 6 ay -1 seneye kadar keşke dersiniz.

%20'de takın %80'de alın. Ayarlar- pil bölümünden 80 sınıra ayarlayın ki siz unutsanız bile telefon 80'de kessin.
Araba yerlerinde vs. olan kablosuz şarj, MagSafe gibi şeylerde mümkün mertebe şarj etmemeye çalışın.
Şarjda kullanmayın.
şimdi en önemli madde: Telefonunuza yazılım güncellemesi yapmayın. pil sağlığı olsun, kamera kalitesi olsun, genel performans olsun planlı eskitme ile çok hızlı bir şekilde düşürülüyor. Tabii cihazınız daha son model ve yeni bunu henüz anlamazsınız ama bundan 6 ay -1 seneye kadar keşke dersiniz.

Aslında şu an iOS 18.2.1'deyim ve hafif ısınma sorunu var gibi cihazda iOS 18.3.1'e geçmeli miyim?

Güncelleme işini doğrudan biliyorum bunun için konu da açmıştım: Eski iPhone'larınızı güncelleyerek işlemci performansını düşürüyorsunuz!

Şarjda kullanmayın.
Şimdi en önemli madde: Telefonunuza yazılım güncellemesi yapmayın. Pil sağlığı olsun, kamera kalitesi olsun, genel performans olsun planlı eskitme ile çok hızlı bir şekilde düşürülüyor. Tabi cihazınız daha son model ve yeni bunu henüz anlamazsınız ama bundan 6 ay -1 seneye kadar keşke dersiniz.
Hocam selamlar, iPhone 16 Pro telefonumu bugün MediaMarkt'tan aldım. Oradaki yetkili satıcı orijinal adaptör yerine Baseus Cube Pro 2C+U 65W adaptör önerdi. Kendisi Baseus markaya güvenebileceğimi, daha hızlı şarj olacağını ve kendisinin de telefonunu bu adaptörle şarj ettiğini söyledi. Baseus'un global bir marka olduğunu ve iPhone yazılımına uygun ürettiğini söyledi. Normalde orijinal dışı şarj aleti kullanmaya karşıyım ama kafama yattı. Adaptörde 2 Type-C, 1 USB çıkışı olduğu için benim de daha çok hoşuma gitti. Fiyatları da aynı Orijinal iPhone şarj aletiyle. Bilginiz var mı bu konuda acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim

Hocam selamlar, iPhone 16 Pro telefonumu bugün MediaMarkt'tan aldım. Oradaki yetkili satıcı orijinal adaptör yerine Baseus Cube Pro 2C+U 65W adaptör önerdi. Kendisi Baseus markaya güvenebileceğimi, daha hızlı şarj olacağını ve kendisinin de telefonunu bu adaptörle şarj ettiğini söyledi. Baseus'un global bir marka olduğunu ve iPhone yazılımına uygun ürettiğini söyledi. Normalde orijinal dışı şarj aleti kullanmaya karşıyım ama kafama yattı. Adaptörde 2 Type-C, 1 USB çıkışı olduğu için benim de daha çok hoşuma gitti. Fiyatları da aynı Orijinal iPhone şarj aletiyle. Bilginiz var mı bu konuda acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim
Söyleyen arkadaşa katılıyorum. Bence yerinde ve mantıklı söylemiş ama aynı para ise ben yine de Apple’ın adaptörünü alırdım.

Merhabalar, dediğiniz şey doğru olabilir ancak, onlar satılan üründen komisyon alıyorlar. Bu durum telefonda da, geçerli. Bilginiz olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı