Yeni alınan Kingston SSD nasıl takılır?

• Konuyu başlatan 782004
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 541

782004

Centipat
Merhaba arkadaşlar 500 GB SSD kullanıyordum. Yetmediği için 1 TB SSD siparişi verdim. Bu sabah elime ulaştı. Takma konusunda hiçbir fikrim yok. Yardım edebilecek var mı? Taktıktan sonra vs. ne yapmalıyım?
Anakart: Gigabyte H610M.
Yeni SSD linki şu.
Ekran kartı: RTX 3050.
İşlemci: i5 12400F.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarıyla kasa PC kullanıyorsun. Diskin 2 girişi olacak. SATA ve Power. SATA kablosuna sahip olmayabilirsin. Disk ile beraber genelde gelmez. Bir SATA kablosu ayarlaman gerekiyor. Power Supply'den gelen Power girişini zaten şeklinden anlarsın. 2 kabloyu bağladıktan sonra bilgisayarı açıp bilgisayar yönetimi > disk yönetiminden yeni disk üstüne sağ tıklayıp diski harflendirmelisin.

Eğer sisteminiz çıkaracığınız SSD'de ise yeni aldığınız SSD'ye tekrar Windows kurmanız gerekecektir. Eğer 500'lük zaten kalacaksa ve 1000'lik ikinc slota takılacaksa aslında ekstra yapmanız gereken bir şey yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video size yardımcı olacaktır. BU işlemleri yaparken bilgisayarın fişini çekmenizi ve sonrasında açma tuluna bir süre basılı tutup statik elektriği olabildiğince atmanızı öneririm.

m.2 ssd olduğunun farkında değilim

Keşke sata ssd alsaydınız şimdi 500 gb'yi çıkartıp bunu takmanız gerekecek. 2 Adet m2 ssd takamazsınız anakartınızda yuva yok. Buna dikkat edip almalıydınız. Neyse en kötüsü dosyalarınızı kaybetmeden m2 ssd kutularıyla herşeyinize erişirsiniz.

Soran arkadaşın verdiği linke göre yeni SSD olarak M.2 almış, SATA değil.

Yeni SSD'yi çıkarmam gerekiyor anakartımda tek M.2 SSD slotu var

Anakartın tam model numarasını yazabilir misin bu anakartta 2 SSD yuvası yok çünkü.

Satanın okuma ve yazma hızları düşük olduğu için yanaşmadım hocam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…